Ook vandaag snikheet: bijna overal stijgt kwik tot boven 30 graden

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
Het wordt vandaag waarschijnlijk de heetste dag van de week, met maxima tot 34 tot 36 graden in de Kempen. Na de middag steekt er een zeebries op. Vanaf morgen zou het op de meeste plaatsen iets minder warm worden, maar pas begin volgende week zou het kwik gevoelig zakken. Dat meldt het KMI.

Deze namiddag blijft het ondanks enkele wolkenvelden, meestal zonnig. Het wordt zeer warm met maxima tussen 30 graden op de Ardense hoogten en 34 tot 35 graden in de Kempen, bij een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten. Aan de kust halen we 24 graden alvorens een zeebries uit het west tot het noordwesten verder voor afkoeling zorgt.

Vanavond verwachten we wat hoge bewolking over onze streken. In de loop van de nacht komen er lage wolken van over de Noordzee over het westen van het land. In de Ardennen is er kans op nevel of mist. De minima gaan van 16 graden aan de kust tot 20 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak tot matig uit het noorden.

Morgen wordt het opnieuw zonnig, behalve aan de kust waar de lage wolken hardnekkig kunnen blijven hangen. Er is een groot temperatuurverschil met maxima rond 20 graden aan de kust, 28 graden in het centrum van het land en tot 33 graden in Belgisch Lotharingen.

Donderdag, na het snel optrekken van het ochtendgrijs, wordt het zonnig met maxima rond 20 graden aan de kust, rond 26 graden in het centrum en tot 31 graden in het uiterste zuidoosten. Ook de dagen nadien behouden we grosso modo hetzelfde weerbeeld. Pas maandag zou er volgens de huidige voorspellingen mogelijk regen in de lucht komen te hangen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  Sebiet ga ik als 68 jarige 70 km fietsen, zalig dat warm weertje.

 • Gaston FOUBERT

  Ze klagen daar ook hoor Freddy bij 40° in Thailand. Mensen lopen met barstende hoofdpijn door uitdroging en niet alleen de ouderen.

 • Ronny Cuypers

  Prima weertje. Van mij mag het zo blijven tot in december.

 • Achilles Cools

  Laat ons hopen dat het niet waar is, en als het waar is. Laat ons dan hopen dat het niet lang duurt. In de zuiderse landen zijn ze verplicht alles stil te leggen en te wachten binnen de dikke muren tot het weer beter wordt. Ooit komt dat hier ook.

 • Freddy Van Der Cruyssen

  Wat een drama’s hier over het weer, wat moeten ze in ZO Azie en centraal afrika wel zeggen, en veel hogere vochtigheidsgraad daar, niemand klaagt daar