Onweer trekt over het land: boom verspert rijbaan in Schelle

De Roeck
Vanavond trekken enkele onweerachtige buien over ons land en het zuiden van Nederland. De buien verplaatsen zich traag en veroorzaken daardoor veel neerslag, meldt NoodweerBenelux. 

Er is kans op hagel en lokaal kunnen de buien ook vergezeld zijn van stevige rukwinden. In de loop van de avond neemt de kans op onweer wel af. 

Boom waait om

In Schelle verspert een omgewaaide boom de volledige rijbaan in de Alexander Wuststraat. Door de val belandde ook een lantaarnpaal op de grond.

De Roeck
De Roeck

Komende dagen

Van morgen tot en met donderdag wordt nagenoeg hetzelfde weer voorgeschoteld: eerst vrij zonnig, maar later toenemende kans op buien of onweer. De maxima schommelen rond 25 graden in het centrum, aan de kust is het iets koeler door de zeebries. Vrijdag en zaterdag zou het droog blijven.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Louis Heyens

  @ André Lernout: "...want vrijdag geen zon gezien in Oost- Vlaanderen" . Knap van U dat ge heel O.V. afgereden zijt om te kijken of de zon toch nergens scheen! Mijn jongste dochter woont 8 km. van onze woning (in VL.Br) vandaan en ze vertrok bij ons in gietende regen, na +/-10 min. thuis aangekomen stuurde ze een Whatsapp met een foto van hun huis en straat ... KURKDROOG en vooral badende in de ZON. Om maar te zeggen dat ge op de verkeerde locatie woont, hé.

 • Peggy Geerts

  Regio Kortrijk geen druppel regen gewaargeworden en ook helemaal geen onweer gehad , ik denk dat we hier veel geluk hebben gehad op de Pinksterfeesten . Ook nu ziet het weer er hier fantastisch uit en het ziet ernaar uit dat we regio Kortrijk terug zalig weer krijgen vandaag .

 • Guy muis

  geen onweer gezien in deurne, wel veel regen maar das goed voor mijne hof!

 • André Lernout

  De voorspellingen voor dit Pinksterweekend waren nochtans gunstig. Wij lagen in een " voorlopig blijvend (3d) " hogedrukgebied. Maar eigenlijk was dit weeral een mispoes, want vrijdag geen zon gezien in Oost- Vlaanderen en sinds gisteren is een "onverwacht ?" lagedrukgebied de spelbreker, bedankt KMI voor de vakkennis.

 • Hilde Eykens

  Dan gaan mijn groenten nogal groeien