Onweer en felle windstoten in aantocht

(Illustratiefoto)
THINKSTOCK (Illustratiefoto)
Vanmiddag is het eerst wisselend bewolkt. Later wordt de bewolking dikker vanaf de Franse grens gevolgd door een aantal onweersbuien vooral dan over het westen van het land. Er waait een matige wind uit richtingen tussen zuid en oost. In de buurt van buien kunnen flinke windstoten optreden. De maxima bedragen 19 graden aan zee en 20 tot 25 graden elders.

Vanavond komen plaatselijk in het hele land enkele onweersbuien voor. Daarbij kunnen windstoten optreden en lokaal is ook hagel mogelijk. Vannacht trekken de buien stilaan naar het noorden weg en dan verschijnen er ook opklaringen. De minima schommelen tussen 11 tot 15 graden.

Morgen is het eerst vrij zonnig. Later wordt het wisselend bewolkt en in de loop van de namiddag en avond komen er opnieuw een aantal buien opzetten, mogelijk met onweer. De wind waait matig in hoofdzaak uit richtingen tussen zuid en oost. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden.

Van vrijdag tot en met dinsdag wordt het licht wisselvallig met geregeld zon maar soms ook enkele buien. De middagtemperatuur schommelt rond 21 graden.Video