Onstuimig en wisselvallige dag voor de boeg

EPA
Ook na de passage van storm Ciara blijft het vandaag onstuimig en wisselvallig met buien, mogelijk met korrelhagel en enkele donderslagen. Vooral over het westen van het land zijn er soms opklaringen. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. Er waait een vrij krachtige en aan zee soms een zeer krachtige wind uit west tot zuidwest. Tijdens hevige buien kunnen de rukwinden nog oplopen tot 100 km/u. Dat meldt het KMI.

Vanavond vallen er verspreid over het land nog frequent buien bij een vaak bewolkte hemel. Vannacht wordt het veelal droog met breder wordende opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft de kans op buien aanwezig en nemen ze een winters karakter aan met wat sneeuw op de hoogste toppen. De minima schommelen tussen 0 en +5 graden. De westzuidwestenwind waait vrij krachtig tot krachtig in het binnenland en zeer krachtig aan zee met pieken van 70 tot 95 km/u.

Morgen is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met hoofdzakelijk ten zuiden van Samber en Maas buien die op de Ardense hoogten winters zijn. In Vlaanderen blijft het waarschijnlijk op een enkele bui na droog met brede zonnige perioden. De wind waait in het binnenland vrij krachtig tot krachtig uit west. Aan zee is de wind overwegend zeer krachtig. Rukwinden halen tot 90 km/u, afnemend naar 75 km/u. ‘s Nachts zijn er opklaringen en is het droog. De minima schommelen tussen 0 en +4 graden. De rukwinden halen nog zo’n 60 km/u.

Woensdag verwacht het KMI buien, die in de Ardennen soms nog winters blijven. De maxima liggen tussen 1 en 5 graden in Hoog-België en 7 en 8 graden in Vlaanderen. Windstoten tot 60 à 70 km/u zijn mogelijk.

Donderdag trekt een vrij actieve storing vanaf het westen over het land. Dit gaat gepaard met veel wind, regen en buien. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden in Hoog-België en 7 en 8 graden in Vlaanderen. 

Vrijdag wordt het overwegend droog, maar blijft het grijs. De maxima liggen tussen 3 en 10 graden.

Ook zaterdag lijkt het droog te blijven met zachte maxima tussen 5 en 12 graden. Na de middag neemt de bewolking en wind toe. Mogelijk bereikt een volgende actieve storing ons land tegen de late avond. 

Zondag trekt een vrij actieve storing vanaf de Noordzee over ons land. Het lijkt zwaarbewolkt en winderig te worden met veel neerslag, met hoge maxima tot 14 graden. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karel Vanormelingen

    Goed voor de houtstoof veel bomen omgewaaid en lekker warm