Ongezien in november: nu al 90 centimeter sneeuw in Oostenrijkse Alpen

.
Screenshot VTM NIEUWS .
Afgelopen dagen viel er al veel sneeuw in de Alpen, maar vandaag was de hoeveelheid bijna uitzonderlijk. In de Oostenrijkse Alpen viel er liefst 90 centimeter op één dag tijd. “Het is heel ongewoon om zo vroeg al zo veel sneeuw te hebben, zelfs tot in de dalen”, zegt weervrouw Jill Peeters vanuit het Stubaital in Tirol.

De overvloedige sneeuwval hangt samen met het lagedrukgebied boven de Middellandse Zee dat voor veel neerslag en overstromingen in het noorden van Italië, onder meer in Venetië, zorgde. “Het is die aanhoudend vochtige lucht die vooral aan de zuidkant van de Alpen voor sneeuw zorgt”, aldus Peeters nog.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  'ongzien"? Als men natuurlijk enkel deze eeuw (21ste) bedoelde,zegt dat veel hoe arm het overwegend de laatste 20 jaar geweest is.Het is zoals Lucien Mertens zei,vroeger was dit doorsnee normaal weer.Ik heb trouwens nog een boek van CM als 14-jarige meegekregen met titel 'in de bergen' waarin elke maand beschreven wordt. November kleed alle heiligen in het wit en de zomers zijn zeer kort.

 • Ed De Heij

  Overstroming in Venetië hebben niet met de regen te maken..de harde wind stuwt de zee de lagune in daardoor komt met vloed het water hoger dan normaal.

 • Lucien Mertens

  Voor de ontkenners. Bij normaal weer moet men in deze periode de chrysanten beschermen tegen de vorst, bij normaal weer gaat de Elfstedentocht in Nederland door, en dat is al vele jaren niet meer het geval, zeker terug te vinden in die statistieken. De opwarming van onze planeet is niet gisteren begonnen, maar ze is wel degelijk bezig. En al is dat in de tijd een natuurlijk gegeven, wij mensen hebben ze zeker niet vertraagd.

 • Danny Govaerts

  Als ze van een standpunt uit gaan hangen ze daar alles maar snel aan. Maar desondanks dat ze naar school geweest zijn zijn ze toch vergeten dat dit nu eenmaal evolutie is. In plaatsen waar nu woestijnen zijn was vroeger een zee . Waar vroeger beschavingen leefde is nu overwoekering met 8 meter zand . Dat ze er nu eens geen geld uit willen slagen de storm zou wel gaan liggen. Maar er zijn mensen die er munt uit willen slagen en dus moet de kudde het geloven.

 • Patje Moyens

  Begin jaren 80 sneeuwde het al in september in de Alpen en toen was er geen klimaatprobleem. Men mag stilaan stoppen om achter elk ongewoon weersverschijnsel een klimaatprobleem te zoeken.