Omgeving Madrid getroffen door felle hagelstorm: “Een nooit geziene zondvloed”

Bewoners proberen in voorstad Arganda del Rey de hagelsmurrie te verwijderen.
EPA Bewoners proberen in voorstad Arganda del Rey de hagelsmurrie te verwijderen.
De brede omgeving van Madrid is gisteravond getroffen door een felle hagelstorm waarbij heel wat straten blank kwamen te staan. Tientallen auto’s raakten meegesleurd in de kolkende stroom. De brandweer van de Spaanse hoofdstad kreeg minstens 150 oproepen binnen. Er zijn voorlopig geen meldingen over mogelijke slachtoffers.

Een ziekenhuis is deels overstroomd. Verschillende metrolijnen werden onderbroken. Vliegtuigen moesten uitwijken naar andere luchthavens. Fruittelers hebben de schade aan hun boomgaarden nog niet kunnen vaststellen.

De hagelbui begon rond 18.00 uur en duurde nog geen tien minuten, waarna hevige regen met bakken uit de hemel viel. Een bewoner van Arganda del Rey nabij Madrid sprak tegenover de krant El Mundo van “een nooit geziene zondvloed”. In deze voorstad viel 46,4 liter regen per vierkante meter.

Op beelden op de sociale media zijn ettelijke video’s te zien waar bewoners in de weer zijn met emmers en schoppen om de hagelsmurrie te verwijderen. Waarnemend Spaans premier Pedro Sanchez heeft zijn solidariteit betuigd met getroffenen van de hagelstorm.

ISAAC GARCIA via REUTERS
ISAAC GARCIA via REUTERS
Voorstad Arganda del Rey lijkt het zwaarst getroffen.
EPA Voorstad Arganda del Rey lijkt het zwaarst getroffen.
EPA
Na de hagelstorm viel de regen met bakken uit de hemel.
EPA Na de hagelstorm viel de regen met bakken uit de hemel.
EPA11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yves Steenssens

  De schade moet enorm zijn

 • Marco Maerten

  Peter Jannssens,zulke hagelstormen worden enkel uitgelokt door vooraf extreme hitte,anders krijg je nooit zulke onweders.Het woord 'koud' is dus wel heel relatief..of om het anders te zeggen..hoe een mens zo snel went aan warmte.

 • Francinne Declerque

  46 liter per vierkante meter ! Naar de toekomst toe zouden we in staat moeten zijn dergelijke neerslag te stokeren in reusachtige reservoirs of natuurlijke opvangbekkens.

 • Marc Saerens

  In Madrid heeft men dit 't één jaar wat meer dan 't ander maar wel ieder jaar, niets met 'klimaat' te maken, dit is het 'weer'............

 • Amber Habex

  waarom met emmers hagel weg doen? dat smelt toch vanzelf?