November bij de drie warmste novembermaanden ooit

Illustratiebeeld
REUTERS Illustratiebeeld
November 2019 was wereldwijd een van de drie warmste novembermaanden ooit, samen met de jaren 2015 en 2016. Het is al de zesde maand op rij dat records werden gebroken of dat het record in de buurt kwam. 

De wereldwijde temperaturen lagen 0,64 graden Celcius hoger dan het gemiddelde van een maand november in de referentieperiode 1981-2010, aldus het Europees agentschap voor klimaatverandering Copernicus in een persbericht. De temperaturen waren in alle regio's hoger dan het gemiddelde, met uitzondering van het westen van de Verenigde Staten, Canada en een regio die zich uitstrekt van Siberië tot aan de Iraanse kust.

Niet alleen november was warm:  2019 behoort tot de drie warmste jaren sinds 1850. Gisteren maakten de Verenigde Naties in het kader van de internationale klimaattop COP25 bovendien bekend dat het voorbije decennium "uitzonderlijk warm" was.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • freddy cardoen

    Al dat gezeik over te warm vanaf2030 zal de zon heel wat minder warmte uitstralen doordat er weinig zonnevlekken zullen zijn en zal de temperatuur op aarde flink dalen te vergelijken met een kleine ijstijd .Wat gaat men dan uitvinden om de mensen op stang te jagen .

  • Peter Janssens

    En met 'ooit' bedoelen ze vanaf 1850, maar dan zonder de eerste 120 jaar die ze hebben aangepast om 'ooit' te kunnen zeggen bij een meting.