Nog warme temperaturen, maar geen hittegolf meer

Beeld ter illustratie.
ANP Beeld ter illustratie.
Het is vandaag eerst bewolkt en nevelig in het noordwestelijke deel van het land, later wordt het overal in het binnenland zonnig. Aan zee is het mogelijk eerst mistig en blijft de laaghangende bewolking hangen tot een stuk in de namiddag. Er is een groot temperatuurverschil met maxima rond 19 graden aan de kust, 28 graden in het centrum van het land en tot 33 graden in Belgisch Lotharingen. De wind wordt matig, en aan zee vrij krachtig, uit noord tot noordoost, zegt het KMI.

Vanavond en -nacht blijft het droog en is het overwegend helder. Wat lage bewolking in de loop van de nacht is niet uitgesloten in het noordwesten en het noorden van het land. De minima liggen tussen 14 graden in het noorden en 20 graden in het uiterste zuiden. De wind blijft matig uit noord tot noordoost. Aan zee is de wind vanavond nog vrij krachtig of tijdelijk krachtig uit noordnoordoost.

Morgen, na het snel optrekken van het eventuele ochtendgrijs, krijgen we volop zon met maxima rond 20 graden aan de kust, rond 26 graden in het centrum van het land en tot 31 graden in het uiterste zuidoosten. De wind is matig, en aan zee vrij krachtig, uit noord tot noordoost.

Vrijdag krijgen we opnieuw volop zon met maxima rond 22 graden aan de kust en tussen 24 en 29 graden in het binnenland. De wind waait matig uit noordelijke richtingen. 

Zaterdag blijft het zonnig en wordt het opnieuw zeer warm. Maxima tussen 29 graden op de Ardense hoogten en 33 graden in de Kempen. Ook zondag wordt het vrij zonnig, maar zijn er wel wat wolkenvelden. De maxima variëren tussen 22 graden aan de kust, 28 graden in het centrum en tot 32 graden in het zuidoosten.

Maandag wordt vrij zonnig met in de loop van de dag vorming van stapelwolken. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. Dinsdag wordt wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buien. Het wordt minder warm met maxima tussen 19 en 23 graden. Woensdag blijft het droog en is het vrij zonnig. De maxima schommelen dan tussen 20 en 24 graden. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Vandaag terug 22 km aan snelwandelen gedaan in 3 uur en 2 minuten. Vandaag aangenamer. Wel vertrokken om 0535 uur om zoveel mogelijk de zon en de warmte te vermijden maar de zon is weggebleven tot 1200 uur. Een beetje te vroeg opgestaan voor niks maar heb mijn Kcal verbruikt een slordige 1300. Zo moet ik niet eens aan diëten denken integendeel!

 • Christine Laevers

  In het centrum van Frankrijk : nog drie dagen 40°C en tot 9 juli tussen de 40° en de 30°C. Jullie zijn er van af. Hier is het net begonnen.

 • Jo Hendrik

  Wat een gedoe over het weer Stop ermee aub we hebben ook thermometers en barometers en andere meters

 • Pete Lepou

  Wat een heisa over het weer. Aan de kust is het amper 23 C. Het is 7 dagen vd 365 dagen ietsje warmer in Belgie en het wordt wereldnieuws.

 • Kristine Vandermeulen

  Kunnen we terug gewoon wat leuke dingen doen en ons niet opsluiten .Leuk de zomer maar het moet normaal blijven ☀️