Nog geen winter in zicht: lichte regen met kans op rukwinden

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Op de meeste plaatsen in het land is het namiddag eerst zwaarbewolkt, met kans op nu en dan wat lichte regen. Aan zee verschijnen er al snel brede opklaringen. In de loop van de namiddag breiden de opklaringen zich ook uit naar het centrale deel van het land, waar een laatste buitje wel nog mogelijk is. Dat meldt het KMI. 

Ten zuiden van Samber en Maas blijft de bewolking dominant met soms wat lichte neerslag en lokaal slecht zicht op de Ardense hoogten. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 11 graden over het uiterste westen. Er waait daarbij een matige of tijdelijk nog hier en daar een vrij krachtige wind, met rukwinden tot 60 kilometer per uur.

Vanavond en vannacht zijn er soms opklaringen en is kans op een paar lokale buitjes. Het kwik daalt daarbij naar 3 tot 6 graden.

Maandag is er hier en daar wat lichte neerslag, maar meestal blijft het droog met een toenemende bewolking. De maxima bedragen daarbij 5 tot 10 graden. Maandagnacht zijn windstoten van 70 km/u of mogelijk wat meer mogelijk.

Dinsdag geven de weerkaarten perioden van regen aan, bij maxima tot 11 graden en behoorlijk wat wind. Aan het einde van de namiddag en ‘s avonds verwacht het KMI windstoten van 75 km/u of lokaal wat meer.

Woensdag wordt opnieuw regen verwacht vanaf het westen, maar is het aanhoudend zacht. 

Donderdag blijft mogelijk droog. Het kwik klimt dan opnieuw tot 11 graden. 

Vrijdag wordt iets kouder, met temperaturen tot 8-9 graden. 

Zaterdag is dat maximaal 6 tot 7 graden en zondag ten hoogste 6 graden.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Boden

    Het bewijs dat de jaarlijkse promotie voor winterbanden enkel commerciële doeleinden dient.

  • guy vermeulen

    Moest nu -10 graden zijn !

  • Paul De Mol

    Maxima van 5 tot 10, en dat noem je geen winter? Ik vind dat bitter koud. Gelukkig geniet ik van een zonnige 16 graden winter.