Nog één dag genieten van heerlijk lenteweer, vanaf morgen een pak frisser

Lenteweer in de Blaarmeersen in Gent.
Wannes Nimmegeers Lenteweer in de Blaarmeersen in Gent.
We krijgen vandaag opnieuw stralend weer. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 19 graden in de Kempen. Aan zee blijft het met 13 graden wat koeler, doordat een noordwestelijke zeebries opsteekt. Elders waait de wind zwak uit zuid, ruimend naar zuidwest, zegt het KMI.

Vanavond en vannacht blijft het eerst nagenoeg helder, maar op het einde van de nacht verschijnt er geleidelijk meer hoge bewolking, hoofdzakelijk dan langs de Franse grens en in het westen. Tegelijkertijd kan er ook nevel of lokale mist opduiken. De minima schommelen tussen 0 en 6 graden bij een zwakke of matige zuidwestenwind.

Morgen neemt de bewolking verder toe vanaf het westen en het zuidwesten. In de loop van de namiddag en ‘s avonds wordt er ook lichte regen verwacht. Het is minder zacht met maxima van 8 graden in de Hoge Venen tot 13 of 14 graden in het centrum. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige wind uit zuidwest, ruimend naar westzuidwest. We verwachten rukwinden tot 55 km/u.

Vrijdag is het meestal bewolkt met af en toe wat regen of een buitje. De maxima liggen tussen de 5 en 10 graden. De wind waait zwak of matig uit noordwestelijke tot noordelijke richtingen.

Ook in het weekend lijkt de lente terug naar af. Zaterdag krijgen we soms wat lichte regen en zal het matig tot vrij krachtig waaien uit het zuiden tot zuidwesten. De maxima liggen rond 12 graden in het centrum. Zondag wordt het ook zwaarbewolkt, met vrij veel regen of buien en maxima tot 12 graden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ceriel Devos

    Gisteren en vandaag betaald ziekenverlof genomen, heerlijk genieten van het weertje. Mijn werkgever betaald me niet genoeg om te werken met dit uitzonderlijk weertje. Morgen terug naar de slavenjob, maar nu even niet.