Nieuwe lading regen en winterse buien op komst

Thinkstock
Vandaag is het betrokken en regenachtig en tijdelijk zachter, met maxima tot 9 graden. Vanavond trekt een actief front van het westen naar het oosten over, met felle buien, hevige rukwinden en mogelijk plaatselijk onweer. In de nacht verwacht het KMI opnieuw enkele winterse buien.

In de Ardennen en mogelijk ook in Laag- en Midden-België kan in de nacht een (tijdelijk) sneeuwdek ontstaan. In Vlaanderen is de kans daartoe het grootst richting de grens met Nederland. De temperaturen dalen naar -1 tot +5 graden en de wind is vooral in de avond vrij krachtig tot aan zee soms zeer krachtig uit het westen, om later wat af te nemen tot matig tot aan zee krachtig. Overal kunnen rukwinden tot 80 of 90 km/u voorkomen, aan zee mogelijk tot 100 km/u.

Ook morgen verwacht het KMI wisselvallig weer. Aangezien we ons in een iets koudere luchtmassa bevinden, krijgen we buien van smeltende sneeuw in Laag-België en sneeuw elders. De maxima liggen tussen +1 en +7 graden bij een vrij krachtige zuidwestelijke wind, die later wat afneemt tot matig.

Morgenavond en in het begin van de daaropvolgende nacht kan er in het zuidoosten van het land nog wat winterse neerslag vallen. Later trekken de buien verder richting Duitsland en wordt het overal tijdelijk droger met een wisselende bewolking. In het tweede deel van de nacht verwacht het KMI opnieuw neerslag die van het westen naar het oosten trekt. In de Ardennen gaat het om sneeuw. De minima liggen tussen -1 en +3 graden.

Vrijdag en zaterdag volgen nog enkele buien, in de vorm van sneeuw in de Ardennen en regen of smeltende sneeuw elders. De maxima liggen tussen 0 en 7 graden. Zondag wordt het tijdelijk droger. Van zondag op maandag trekt alweer een nieuwe neerslagzone over. Het wordt dan zachter, met maxima tussen 2 en 9 graden. 
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • guido vermeyen

  Heb al veel auto's gezien die een karrevracht aan , winter-zomer-sneeuwbanden meesleuren... allemaal in de aanhangwagen...voor elk weertype een speciale band. Zeker spelen denkt de modale belg.

 • Eddy Herreman

  zonnebanden in de maak laat minder vuile remsporen na op de weg.

 • Wim Guldentops

  het verandert allemaal snel. weldra schijnt de zon en dan is het weer te warm. ik geniet van elk moment. koud of warm , nat of droog , alles heeft zijn charme

 • pierre vanderbeuken

  ze kunnen het weer van morgen nog niet voorspellen dan beginnen ze aan een week voorspelling

 • freddy depaepe

  heb gisteren al een ijsbeer gezien