Nieuwe cycloon stevent af op Zuidoost-Afrika

AFP
Het zuidoosten van Afrika maakt zich ruim een maand na de verwoestende cycloon Idai op voor een volgende wervelstorm. Naar verwachting morgenochtend bereikt de tropische storm Kenneth het vasteland ten noorden van Mozambique.

Dat land is nog druk bezig te herstellen van de storm Idai, evenals buurlanden Zimbabwe en Malawi. Door Idai verloren honderden mensen het leven en werden grote verwoestingen aangericht.

Het Rode Kruis treft ondertussen voorbereidingen voor de komst van Kenneth, zo meldt de hulporganisatie. Hulpverleners waarschuwen de bevolking en zorgen dat hulpgoederen klaarstaan. Volgens het Rode Kruis maken de autoriteiten op de eilandengroep de Comoren zich met name zorgen om het eiland Moroni, dat precies in het pad van de nieuwe storm ligt.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Voet

    Het rode kruis treft maatregelen. En wat doen die landen zelf met de miljarden steun die ze reeds hebben gekregen?