Ga naar de mobiele website
^ Top

Negenjarige held zorgde twee dagen lang voor vriendjes in door lawine bedolven hotel

Edoardo Di Carlo na zijn bevrijding uit het hotel.
EPA Edoardo Di Carlo na zijn bevrijding uit het hotel.
Een negenjarig jongetje dat vastzat in de ruïne van het Italiaanse hotel dat vorige week woensdag bedolven werd door een lawine, heeft twee dagen en twee nachten lang gezorgd voor twee jongere vriendjes. Hij vertelde verhaaltjes en zong liedjes om de kinderen bezig te houden en gerust te stellen.

Edoardo Di Carlo is een echte kleine held. Het jongetje, dat ondertussen herstelt in het ziekenhuis, doorstond samen met de zes jaar oude Ludovica Parete en de zevenjarige Samuel Di Michelangelo, twee ijskoude dagen en nachten in een pikzwarte ruimte in het ingestorte hotel Rigopiano in Farindola.

De kinderen zaten zonder eten of drinken opgesloten in een kleine ruimte van de biljartkamer in het viersterrenhotel dat bijna volledig werd weggevaagd door de lawine.

Edoardo knuffelde de andere kinderen, zong liedjes en vertelde verhaaltjes uit 'Frozen', Ludovica's favoriete film.

De kinderen werden uiteindelijk vrijdag gered en per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Pescara, aan de Adriatische kust.

"De kinderen troepten samen in een klein teampje en konden zo hun angsten overwinnen," vertelde psychologe Alessandra Pagnani, die de kinderen opvolgt, aan de Italiaanse krant La Repubblica.

Maar Edoardo's verhaal kent een tragische wending: maandag raakte bekend dat zijn beide ouders omkwamen bij de lawine. Het jongetje werd op slag een weeskind. Edoardo heeft nog twee broers van zeventien en negentien jaar oud. Zijn tante Simona Di Carlo reisde naar Pescara af om bij haar neefje te zijn.

Ludovica's vader, moeder en broer overleefden de lawine. De ouders van Samuel zijn nog steeds vermist.

Een van de kinderen, kort na de redding.
AP Een van de kinderen, kort na de redding.
Een van de kinderen kort na de landing in Pescara, waar ze naar het ziekenhuis werden overgebracht.
REUTERS Een van de kinderen kort na de landing in Pescara, waar ze naar het ziekenhuis werden overgebracht.


Meld een bug