Nachtvorst op komst, vanaf woensdag droog en bewolkt

ANP
Het blijft deze namiddag overwegend droog maar zwaarbewolkt, al is plaatselijk toch een opklaring mogelijk, vooral dan in Hoog-België. De wind waait matig uit het noordoosten. De maxima gaan van 1 tot hooguit 5 graden.

Vanavond en vannacht is het droog met veel wolken en lokaal ook vorming van mist. Op vele plaatsen in het binnenland kan het lichtjes vriezen. De minima schommelen van: min 2 tot plus 1 graad.

Winterse neerslag
Morgen is er veel bewolking waaruit zeer plaatselijk wat lichte winterse neerslag kan vallen. Er waait een zwakke tot matige, aan zee soms een vrij krachtige wind uit het noorden tot het noordoosten. De maxima gaan van 1 graad over het zuidoosten van het land tot 5 graden aan de kust.

Weekend wordt zachter
Van woensdag tot en met zondag zou het overwegend droog en bewolkt moeten blijven, maar vooral woensdag komt er mogelijk wat meer ruimte voor de zon. Aanvankelijk is het koud met in de nacht en ochtend vrijwel overal lichte vorst. Overdag komt het kwik op zowat 3 graden uit. In het weekend wordt het zachter.