Na wisselvallige nationale feestdag volgt tropische week: temperaturen tot 37 graden verwacht

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
Op onze nationale feestdag wisselen zon en wolken elkaar af. Zeer lokaal kan er in het noorden en het noordwesten een buitje vallen, maar in de meeste streken blijft het droog, aldus het KMI. Aan de kust wordt het in de namiddag overwegend zonnig. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en 24 of 25 graden in het centrum. Er waait een matige westenwind.

Zondagavond en en de volgende nacht blijft het droog met vrij veel hoge sluierwolken. De minima schommelen van 10 graden in de Hoge Venen tot 14 à 15 graden in het centrum.

Maandag is het droog en zonnig met hoge sluierwolken. Het wordt ook warm met maxima rond 28 graden in het centrum van het land.

Dinsdag wordt zonnig en zeer warm met maxima tussen 28 en 33 graden. Woensdag blijft het zonnig en wordt het nog warmer met maxima rond 35 of 36 graden in het centrum van het land. Ook de minima zijn erg hoog en dalen niet meer onder 20 graden. Donderdag komt er weinig verandering aan het zonnige weer. Het wordt waarschijnlijk de warmste dag met maxima rond 37 graden in Vlaanderen.

Vrijdag zouden de maxima tussen 23 graden aan zee en 35 graden in de Gaume liggen. Men moet dan rekening met meer bewolking en eventueem een regen­ of onweersbui. Ook zaterdag is het nog onzeker maar de verwachtingen neigen naar zonnig weer met maxima van 23 tot 28 graden.




13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Roger Wellens,als de voorpellingen uitkomen voor de rest van juli,staan we voorlopig al opnieuw in de top 5 van de warmste zomers (gemiddeld 19°v i.p.v de normale 16,6°c naar de normen van begin 20ste eeuw). Er is al een gemiddelde van 12°c nodig voor augustus om deze zomer als normaal in de statistiek te laten.Ik zie dit niet meer gebeuren.

 • danny buyse

  Wat kan je doen bij 35 tot 40° en 50° in de zon? Niks, geen zware arbeid zelfs geen lichte en sport al zeker niet. Zelfs in uw huis kan je niks doen of het zweet stroomt van je af bij meer dan 30°. Je ziet niemand op straat en in tuinen en de honden blaffen zelfs niet op de heetste momenten van de dag zelfs de stoere aanbidders van de hitte zie je ook niet.

 • Chantal Vanderhaeghen

  Leve de winter. Wat kun je nu met zo'n weer doen? Binnen zitten in de koelte van de airco. Plezant is iets anders.

 • Norbert Corten

  Regen,koud hittegolf het is wat het is neem de dagen zo als ze komen elke dag is er één het leven is al kort genoeg altijd dat gezeur over het weer. Wees gelukkig dat je gezond bent en al je rekeningen kunt betalen ,een mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn.

 • Mike Zwarts

  Da ga stilaan tijd worden.