Na regen komt weer zonneschijn: droog en zonnig weekend met temperaturen tot 27 graden

EPA
Vanochtend kan er in het uiterste oosten van het land nog heel tijdelijk wat regen of een bui vallen. Elders begint de dag droog met brede opklaringen. Overdag wordt het gedeeltelijk bewolkt maar blijft het droog. 

De maxima veranderen weinig en liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 23 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen en zwakt op het einde van de dag af.

Zaterdagavond en -nacht verwachten we overal droog weer met wat hoge wolkensluiers. In de loop van de nacht neemt de bewolking in het noordwesten van het land toe. Minima van 9 graden in de Hoge Venen tot 15 graden aan zee. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later matig uit zuidelijke richting.

Zondag is het overwegend zonnig, met hooguit wat hoge wolkensluiers. In het noordwesten kunnen de wolken talrijker zijn, maar het blijft overal droog. Het wordt opnieuw wat warmer, met maxima tussen 21 graden in de Ardennen en 27 graden in de Kempen. De overwegend matige zuidenwind ruimt naar zuid tot zuidwest.

Maandag en dinsdag verwachten we wisselend tot zwaarbewolkt weer met regelmatig regen of buien, die vooral op maandag een onweerachtig karakter kunnen krijgen. De maxima in het centrum van het land liggen maandag rond 22 graden en dinsdag rond 24 graden. Er staat een strakke west- tot zuidwestenwind.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Hier aan zee amper 20 graden en redelijk wind, zit bijna niemand op strand,morgen een goeie dag en daarna weer minder en ik ben er niet kwaad voor,kunnen we eindelijk weer genieten van de rust.

 • armand mudah

  15 tot 18 graden marcus ? dan steken velen de verwarming aan

 • danny buyse

  Ideaal weer om alles in te doen en zelfs te slapen met temperaturen tussen 22 en 27°.

 • Thierry Deleu

  Ik ben ook blij de zon terug te zien. We hebben zo weinig regen gehad dat onze grond nog steeds kurkdroog is. Dit is de eerste keer dat ik in ons klein landje zo'n enorm verschil zie in de hoeveelheid regen in verschillende regio's!

 • marcus vertongen

  Wanneer gaat die rot zomer voorbij zijn? Temperaturen van 15 a 18 graden zijn meer dan genoeg. Moet dit nu weer 27 graden, lucht zonder zuurstof.