Mysterieuze lichtbol houdt duizenden Russen in de ban

Aliens? Een nucleaire test? De lichtbol spreekt tot de verbeelding.
Screendump Aliens? Een nucleaire test? De lichtbol spreekt tot de verbeelding.
Duizenden Russen zijn in de ban van een enorme lichtbol. Afgelopen nacht werd het licht waargenomen in Noord-Siberië. De gloeiende bol nam in formaat toe, maar was binnen enkele seconden verdwenen. Mogelijk gaat het om een test met een Russische raket.

Op sociale media barst het van claims dat ‘aliens arriveren in een enorme ufo’ en bij lokale inwoners ‘liepen de rillingen langs hun rug’, aldus de krant 'The Siberian Times'.

De Russische fotograaf Sergey Anisimov nam een foto van het tafereel: "De bol steeg op van achter de bomen en kwam mijn richting uit. Ik dacht eerst dat het een zoeklicht was, maar toen veranderde de vorm in een boog en meteen daarna was het verdwenen.’’

De bol steeg op van achter de bomen en kwam mijn richting uit

Sergey Anisimov, fotograaf

Wetenschappers moeten nog bevestigen wat de oorzaak van het licht is, maar afgelopen nacht vonden ook nucleaire oefeningen plaats. Dat meldde het Russische ministerie van Defensie. Mogelijk was de lichtbol een spoor van een intercontinentale raket die is gelanceerd door Russische militairen. 

The Siberian Times
The Siberian Times
The Siberian Times20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dries Geyskens

  Duidelijk de death star.

 • Kamil Kose

  Dat lijkt me toch geen intercontinentale raket lichtbal?hhhm waarschijnlijk zit het Pentagon er bij want de mogelijke raket of liever gezegd bom is hier geen sprake van!

 • Carolyn De Rycke

  De oplossing? Lees " The Sign" van Raymond Khoury

 • Michaël Van Gansbeke

  Jan heeft teveel EU propaganda geluisterd.

 • Gerd Peeters

  Als de wetenschappers de bevolking vanalles kunnen wijsmaken, dan zwijgen die wel. Precies of die weten alles.