Morgen exotische temperaturen tot 30 graden, maar weekend eindigt gevoelig frisser

Beeld ter illustratie, zomer in Ieper.
Photo News Beeld ter illustratie, zomer in Ieper.
Het weekend wordt zonnig en warm ingezet. Vandaag en morgen is het overwegend droog, meestal zonnig en warm tot maximum 26 en 30 graden respectievelijk. Zondag komt er een einde aan de zomerse temperaturen en koelt het terug af naar maximum 20 graden met plaatselijk wat lichte regen of een bui. Dat meldt het KMI.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vandaag wordt het, na het snel verdwijnen van het eventuele ochtendgrijs, zeer zonnig met enkel wat hoge wolkensluiers. In het westen en noordwesten kunnen er in de ochtend tijdelijk wat meer lage wolkenvelden hangen. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 25 graden in Belgisch Lotharingen. 

Vanavond en -nacht wordt het rustig en vrijwel helder. Er kan op verschillende plaatsen wat nevel gevormd worden. De minima liggen tussen 8 en 14 graden bij een zwakke zuidoostenwind.

Morgen krijgen we, dankzij een zuidelijke wind, een warme en overwegend zonnige dag. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee en in de Ardennen en 30 graden in het centrum en de Kempen. Op het eind van de namiddag neemt de bewolking toe in het westen, maar het blijft nog droog. In de nacht naar zondag trekt een zwak koufront over en wordt de warme luchtmassa verdreven. Er valt daarbij mogelijk wat lichte regen, zonder grote hoeveelheden. 

Zondagochtend kan er in de oostelijke landshelft mogelijk nog wat lichte regen vallen. Achter het koufront is het wisselend bewolkt met kans op een lokaal buitje, vooral aan zee en in het noorden. Het wordt gevoelig frisser. De maxima schommelen rond 20 graden in het centrum bij een op de meeste plaatsen matige westenwind. 

Maandag blijft het licht wisselvallig, met kans op plaatselijke buitjes, maar op vele plaatsen blijft het gewoon droog. Het is meestal licht of wisselend bewolkt. De maxima blijven rond 20 graden liggen in de meeste streken.

Ook dinsdag is het licht tot wisselend bewolkt, dus met voldoende ruimte voor de zon. Een plaatselijke bui blijft tot de mogelijkheid behoren, maar is eerder zeldzaam. Maxima rond 20 of 21 graden. 

Mogelijk trekt woensdag een, opnieuw verzwakte, storing over ons land.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.