Mooi lenteweer op komst: kwik stijgt tot 19 graden dit weekend

Beeld ter illustratie
Photo News Beeld ter illustratie
Deze ochtend zijn er brede opklaringen in het noorden. Elders begint de dag met laaghangende bewolking. In de Hoge Ardennen is er kans op lokaal (aanvriezende) mist. In de loop van de voormiddag breekt de zon door het wolkendek. Na de middag wordt het overal zonnig. Het blijft echter vrij koud met maxima van 4 graden in Hoog­-België tot 10 graden in Vlaanderen. Er waait een matige noordoostelijke wind. Aan zee kan het na de middag tijdelijk vrij krachtig waaien. Dat meldt het KMI. Dit weekend krijgen we wel mooi lenteweer met zondag tot 19 graden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dinsdagavond en -nacht blijft het droog, helder en koud. Er wordt algemene nachtvorst voorspeld. De minima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen, -2 of -3 graden in het centrum en 0 graden aan zee. Er waait een zwakke wind uit het noordoosten. Na middernacht wordt de wind variabel.

Woensdag start overal zonnig. In de namiddag neemt de lage bewolking geleidelijk toe vanaf de Noordzee, maar het blijft droog. Ten zuiden van Samber en Maas worden de hele dag brede opklaringen voorspeld. De maxima liggen tussen 7 en 9 graden in Laag-België, rond 9 of 10 graden in Midden-België en tussen 6 en 9 graden in Hoog-België. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Woensdagavond en woensdagnacht blijft het droog en licht tot wisselend bewolkt. Op vele plaatsen wordt nachtvorst voorspeld. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en Belgisch Lotharingen, -1 graad in het centrum en 2 graden aan de kust. De wind waait overwegend zwak in het binnenland, en zwak tot matig aan de kust, en krimpt van het noorden naar het westen.

Donderdag beginnen we de dag met brede opklaringen in het zuidoosten van het land, elders hangt er meer bewolking. De bewolking trekt geleidelijk verder landinwaarts en in de namiddag is het half- tot vaak zwaarbewolkt. Een lokaal spatje regen is niet uitgesloten, maar in de meeste streken blijft het droog. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen.

Vrijdag blijft het meestal wisselend tot zwaarbewolkt met ‘s ochtends nog kans op een spatje regen en in de namiddag kans op een lokaal buitje. Aan de kust zijn er waarschijnlijk brede opklaringen en blijft het droog. Vanaf het eind van de namiddag trekken de opklaringen verder landinwaarts naar het centrum. De maxima liggen rond 6 graden in Hoog-België, rond 8 graden aan zee en tot 10 graden in het centrum. Er staat een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten.

Zaterdag zijn er in de ochtend overal brede opklaringen en is er kans op lichte vorst of grondvorst. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken en wisselen bewolkte momenten af met opklaringen. Het blijft droog. Het wordt al enkele graden zachter met maxima tussen 9 en 14 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Aan de kust kan er in de namiddag een zwakke zeebries ontstaan en draait de wind er naar het noordoosten.

Zondag belooft een zonnige en zachte voorjaarsdag te worden. Het blijft waarschijnlijk helder en het kwik kan klimmen naar waarden tussen 15 en lokaal 20 graden. De wind waait eerst nog zwak uit het zuidoosten en neemt geleidelijk toe tot matig uit het zuiden.

Maandag zou de bewolking vanuit het westen kunnen toenemen. In het oosten is de kans op zonnige perioden het grootst. De kans op een bui neemt eveneens toe in het westen, maar waarschijnlijk blijft het in de meeste streken nog wel droog. Het blijft zeer zacht met maxima rond 18 graden in het centrum. De wind waait meestal matig uit het zuiden tot zuidwesten. 

Dinsdag lijkt het wisselend bewolkt te zullen worden met kans op een lokale bui. Het blijft zacht met maxima rond een graad of 18 in het centrum.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christelle Vandermaelen

    Allez das goed voor de corona. In Brussel zullen ze het graag horen. Corona party here we come!

  • stefan crama

    Aangenaam lenteweer zou goed nieuws moeten zijn maar is het in deze tijden helemaal niet. Tracht nu maar de mensen binnen te houden.