Mooi en zonnig weekend op komst: tot 20 graden

BELGA
Het is vanmiddag wisselend tot zwaarbewolkt met van tijd tot tijd buien en kans op onweer. Aan het eind van de namiddag wordt het geleidelijk droog aan zee en over het noordwesten met ook breder wordende opklaringen. Er waait een matige noordwestenwind. De maxima schommelen tussen 9 graden in de Ardennen en 12 tot 14 graden elders.

Vanavond komen vooral over het oosten en zuiden van het land nog enkele buien voor. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt het overal droog met opklaringen. Later kan plaatselijk mist ontstaan. Het koelt flink af. De minima duiken naar 2 graden in Kempen en Ardennen en ongeveer 5 graden elders.

Morgen schijnt de zon geregeld maar er komen verspreid nog enkele buien voor. De wind waait matig eerst uit het westen, later uit het noordwesten. De maxima gaan van 11 tot 16 graden.

Van donderdag tot en met zondag wordt het droog met flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt op van zowat 16 graden donderdag naar ongeveer 20 graden in het weekend. Na het weekend neemt de kans op regen-of onweersbuien snel toe.