Minstens twee doden en honderden gewonden door tyfoon Trami in Japan

Zware wind en regen op het Japanse eiland Okinawa.
REUTERS/KYODO Zware wind en regen op het Japanse eiland Okinawa.
Bij de doortocht van de tyfoon Trami in Japan zijn al minstens twee doden gevallen. Twee personen zijn vermist, meer dan honderd mensen raakten gewond. Dat blijkt uit een nieuwe, tussentijdse balans die de autoriteiten vandaag gaven.

Eén persoon kwam om bij aardverschuivingen in de westelijke prefectuur van Tottori. Een andere man werd dood aangetroffen in een rivier, aldus het persagentschap Kyodo. Twee mensen zijn nog vermist, zo bericht televisiezender NHK. Zo'n 36.000 mensen werden geëvacueerd uit hun huizen en honderdduizenden Japanners zitten zonder elektriciteit. 

Een gemeentewerker snoeit een omgewaaide boom in Okinawa.
REUTERS Een gemeentewerker snoeit een omgewaaide boom in Okinawa.

De miserie is echter nog niet voorbij. De taifoen ging zaterdag aan land op het zuidelijke eiland Okinawa en trekt noordwaarts. Maandagochtend bevindt hij zich op zo'n 120 kilometer ten zuiden van het eiland Hokkaido. De windsnelheden bedragen meer dan 120 kilometer per uur, met uitschieters tot meer dan 200 kilometer per uur, bericht het meteorologische agentschap. 

Geannuleerde vluchten

Vandaag zijn honderden vluchten geannuleerd, ook van en naar de hoofdstad Tokio. Het treinverkeer ondervindt veel hinder van omgewaaide bomen en elektriciteitspalen.

De weerdiensten waarschuwen voor zware regenval, modderstromen en metershoge golven. Hokkaido werd begin vorig maand al getroffen door een aardbeving waarbij tientallen doden vielen.

Supertyfoon Trami.
REUTERS Supertyfoon Trami.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.