Meeste schade door Harvey wordt niet gedekt door verzekeringen

Een man peddelt met een kajak door zijn huis in Houston.
photo_news Een man peddelt met een kajak door zijn huis in Houston.
Zowat 70 procent van de miljardenschade die de tropische storm Harvey heeft aangericht in het zuiden van de VS, wordt niet gedekt door verzekeringsmaatschappijen. Dat heeft analist Corelogic berekend.

De overstromingen in de staten Texas en Louisiana hebben voor 25 tot 37 miljard dollar aan schade aangericht, waarvan maximaal 9,5 miljard gedekt is. Het grootste deel daarvan kan worden teruggevorderd via de overstromingspolis van de overheid NFIP (National Flood Insurance Program).

Harvey kwam zaterdagochtend aan land in Texas en zorgde op enkele dagen tijd voor een nieuw Amerikaans regenrecord van 1.250 liter per vierkante meter. Gisteren ging de storm aan land in Louisiana. Ook daar zijn er overstromingen, maar op kleinere schaal.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nie Mendal

    Nee jean peuterman. In usa, in tegenstelling tot bij ons, denken bijna geen een verzekeringen natuurrampen en overstromingen. Of dan is het heel duur en dus maar door de rijken te betalen. Trump maakt de rijken nog rijker en de armen nog armer, zij zullen nog veel meer lijden.

  • jean petermans

    Heel logisch, verzekeringen zijn goed zolang men ze niet nodig heeft

  • Lies De Vuyst

    Een financiële ramp voor veel gezinnen daar. Vooral de armere gezinnen zullen weer de dupe zijn.