Meestal droog

Het weer met Jill Peeters: weersvoorspelling 14 en 15 december

Bart Leye
Na een natte nacht, zal het zaterdagochtend ook nog wat aan het regenen zijn. Die regen trekt wel weg, richting Duitsland, en zo wordt het droger vanaf de kust. In de loop van de dag wordt het overal droger en zonniger. Maxima tussen 4 en 9 graden. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km per uur.

Zaterdagnacht wordt het opnieuw betrokken en nat. Ook in de Ardennen gaat het niet meer vriezen. Minima tussen 2 en 6 graden.

Zondag wordt het vrij zonnig en droog. In de Ardennen wordt het in de namiddag zwaar bewolkt en daar kan er wat regen vallen. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Na een week van wisselvallig weer, met veel wind, evolueren we komende week naar rustiger en droger weer. De luchtaanvoer draait en zo zal er zachtere, zuidelijke lucht binnenstromen.

Maandag wordt het al 10 graden. Het wordt een grijze dag, met soms wat lichte regen of motregen, vooral in de namiddag. Er staat een matige zuidenwind. 

Dinsdag wordt het maar liefst 14 graden. Na een bewolkte ochtend, wordt het zonniger en blijft het droog. 

Woensdag blijft het ruim 10 graden. Het wordt zwaar bewolkt en licht wisselvallig. De wind ruimt naar het zuidwesten.

Donderdag wordt het ook vrij zonnig, droog en opnieuw erg zacht. De maxima liggen rond 12 graden. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidoosten.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Vercaigne

  Regio Brugge al de ganse morgen motregen !! Dus zomers kan je dit niet noemen !!!

 • YVONNE SCEVENELS

  Nemen zoals komt, niet zagen en klagen

 • Lydia Appelmans

  Ik zou daar nu even willen zijn. Hier in Spanje 50 graden dit week-end

 • Hilde Mestdagh

  Ik weet een ding dat de mensen serieus kunnen zeveren

 • Thierry Deleu

  Een gewone herfst dag ! Echt super !