Meer dan 60.000 Belgen belden noodnummer 1722 door storm Ciara

In Overijse viel afgelopen weekend een boom op een huis door het natuurgeweld.
Baert Marc In Overijse viel afgelopen weekend een boom op een huis door het natuurgeweld.
Het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies heeft door storm Ciara tussen zaterdagavond en deze ochtend 60.653 oproepen geregistreerd. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken. Het grootste aantal oproepen (13.817) kwam uit de provincie Oost-Vlaanderen.

Binnenlandse Zaken activeerde het nummer 1722 zaterdag om 19 uur om te vermijden dat mensen wier leven in gevaar is niet nodeloos moeten wachten wanneer ze het noodnummer 112 bellen. Vanochtend om 10 uur werd het noodnummer gedeactiveerd.

In deze tijdspanne hebben de operatoren 60.653 oproepen naar 1722 geregistreerd. De meeste oproepen kwamen uit de provincies Oost-Vlaanderen (13.817), Henegouwen (8.991), Vlaams-Brabant (8.668), Luik (8.333) en Antwerpen (8.113).

De meldingen gingen vooral over omgewaaide bomen en schade aan daken, maar ook over objecten op wegen en wateroverlast. Hier zitten ook oproepen bij van mensen die meerdere keren hebben proberen te bellen maar niet meteen zijn binnengeraakt. Het aantal oproepen is dus niet gelijk aan het aantal interventies.

Lees ook in HLN+:

Europees milieuagentschap waarschuwt dat we maar beter wennen aan noodweer: “Verwacht 35 procent meer regen in herfst en winter”

Waarom stormen ook in ons land een naam krijgen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • danny janssens

    niet slecht voor een storm in een glas water. Hopelijk denken de verzekeringsmaatschappijen dit ook en wordt er niet teveel schade terugbetaald