Lokaal veel regen

Het weer met Jill Peeters: weersvoorspelling 20 december

Bart Leye

Vrijdag is het zwaar bewolkt en het regent. In de loop van de ochtend schuift die regen over ons land, vanuit Frankrijk. Het kan met momenten hard doorregenen, maar er zijn ook drogere perioden. Vooral later in de namiddag wordt het droger vanaf de kust. In het oosten duurt het tot de avond vooraleer de regen ook daar weg is. De maxima liggen rond 13 graden en er staat een matige zuidenwind met rukwinden tot 50 km per uur, op sommige plekken zijn er nog rukwinden tot 70 km per uur.

Vrijdagavond verlaat de regen het land en vanaf dan is het overal droog, met opklaringen. ‘s Nachts zijn er tijdelijk wat bredere opklaringen mogelijk, maar later neemt de bewolking toe. Het blijft overwegend droog. Minima tussen 4 en 7 graden, bij een matige zuid-zuidwestenwind en rukwinden tot 50 km per uur.

De regen hangt samen met wat wij ‘een actief front’ noemen, omdat er opgeteld bijna 20 mm regen kan vallen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar dat duurt niet zo lang want tijdens het weekend kan er opnieuw wat regen vallen, vooral op zondag.

Zaterdag is het zwaar bewolkt en staat er een matige wind. Op een lokaal drupje regen na, is het meestal droog. Maxima rond 10 graden. Zondag staat er opnieuw vrij veel wind, uit het westen. Er zijn dan perioden met regen of buien, afgewisseld met drogere perioden. Later op dag wordt het helemaal droog, bij 9 graden. Na het weekend is het bewolkt, maar het wordt stilaan droger en zonniger.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mario Vercaigne

  Regio Brugge al de ganse morgen motregen !! Dus zomers kan je dit niet noemen !!!

 • YVONNE SCEVENELS

  Nemen zoals komt, niet zagen en klagen

 • Lydia Appelmans

  Ik zou daar nu even willen zijn. Hier in Spanje 50 graden dit week-end

 • Hilde Mestdagh

  Ik weet een ding dat de mensen serieus kunnen zeveren

 • Thierry Deleu

  Een gewone herfst dag ! Echt super !