Lenteweer even gedaan: vooral regen, wind en fris

BELGA
Vanmiddag schijnt de zon af en toe, maar er trekken ook enkele buien van west naar oost over het land. Vooral in de regio's nabij de Nederlandse grens is onweer mogelijk. Er staat een stevige zuidwestenwind. Boven land is hij matig tot vrij krachtig. Aan zee waait het krachtig tot hard. De maxima bedragen 12 graden in de Ardennen en ongeveer 16 graden elders.

Vanavond komen tijdelijk nog enkele buien voor, maar in de nacht van vrijdag op zaterdag is het droog met eerst opklaringen. Later neemt de bewolking toe vanuit het westen. De minima bedragen 6 tot 10 graden.

Morgen is er veel bewolking en er zijn perioden met regen of motregen. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige wind, eerst uit het zuiden, later uit het zuidwesten. De maxima bedragen 12 graden in de Ardennen en zowat 15 graden in de andere regio's.

Zondag is het winderig met buien, mogelijk met onweer, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Maandag en dinsdag komen er nog een aantal buien voor, maar de wind neemt af. De middagtemperatuur schommelt rond 14 graden. Halverwege volgende week wordt het droog met meer zon en het wordt overdag ook enkele graden warmer.