Lentegevoel: maxima van 15 tot 20 graden

BELGA
Na enkele mindere dagen is het lentegevoel vandaag weer volop aanwezig. Morgen zijn er iets meer wolken, maar begin volgende week blijft het lenteweer aanwezig - zij het in wisselvallige modus. Dat meldt het KMI.

Vanmiddag is het overwegend zonnig met wat hoge wolken in het noorden. In het zuiden is er meer bewolking en kan ook wat lichte neerslag vallen. De maxima gaan van 15 tot 20 graden.

Vanavond en -nacht zijn er meer wolken en is er kans op lichte neerslag in heel het land. De minima schommelen rond 9 graden.

Morgen wordt het -na het optrekken van eventueel ochtendgrijs- wisselend bewolkt ten noorden van Samber en Maas. In het zuiden blijft het betrokken. In de loop van de namiddag kunnen vooral in het oosten van het land enkele lichte buitjes vallen. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden.

Tegen eind van de week warmer
Maandag begint zwaarbewolkt met af en toe lichte regen. In de loop van de namiddag zijn nog enkele buitjes mogelijk, maar in het noordwesten van het land wordt het droger en kunnen enkele opklaringen voorkomen.

Nadien wordt vaak licht wisselvallig lenteweer verwacht, met vooral dinsdag en woensdag zonnige perioden en temperaturen rond 15 graden. Tegen het einde van de werkweek zou het warmer worden, maar ook buiig en onweerachtig.