Lente laat op zich wachten: morgen stevige buien met lokaal onweer en hagel

.
Belga .
Terwijl er vanavond nog enkele buien vanuit Frankrijk over de Benelux trekken, moeten we morgennamiddag rekening houden met een nieuwe buienlijn. Dit wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied net ten zuidwesten van Ierland. "Met een zuidwestelijke luchtcirculatie wordt zachte en onstabiele lucht aangevoerd naar West-Europa", aldus weerdienst NoodweerBenelux.

Tijdelijke rustpauze in de voormiddag

Dinsdagvoormiddag moeten we rekening houden met een lokale bui verspreid in de Benelux. Naarmate de voormiddag vordert, neemt de kans op een bui toe. We halen gemiddeld 13 tot 14°C en scoren daarmee perfect voor de huidige tijd van het jaar. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Temperaturen in de voormiddag
wetteronline.de Temperaturen in de voormiddag

Stijgende onweerskansen in de late namiddag

Met het verder stijgen van de temperaturen richting 15°C, neemt ook de onstabiliteit toe over een groot deel van België. Een buienlijn maakt haar opwachting boven Frankrijk om later in de namiddag van zuidwest naar noordoost over ons land te trekken.

NoodweerBenelux verwacht dat sommige exemplaren pittig uit de hoek kunnen komen met onweer en hagel. "Waar de buien zich precies gaan ontwikkelen is zoals altijd moeilijk mee te geven. De grootste kansen situeren zich voorlopig over het westen en centrum van België", aldus Nicolas Roose van NoodweerBenelux.

Na de middag is er kans op onweersbuien
NoodweerBenelux Na de middag is er kans op onweersbuien

Eind deze week opnieuw gevoelig warmer

Wie de lage temperaturen voor deze tijd van het jaar beu is, er is beterschap in zicht. De afgelopen dagen kiezen meerdere weermodellen voor een zeer zacht tot warm intermezzo tijdens eerstvolgend weekend. Op veel plaatsen zullen de maxima variëren tussen 17 en 20°C.

"De meest zonnige weerkaarten zijn op dit moment voorbehouden voor aanstaande zaterdag. Op zondag krijgen we iets meer hoge bewolking vanuit Frankrijk, maar aan die details kan nog gewerkt worden", besluit Nicolas Roose.

Maxima op zaterdag
wetteronline.de Maxima op zaterdag

Volg de onweersbuien via deze live bliksemradar.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Aprilse grillen heet dat. Perfect normaal.

 • yolande gielen

  Allez de vorige hagelschade is nog na bijna 3 jaar nog niet uitbetaald via rampenfonds, en er kunnen al nieuwe dossiers opgesteld worden... En dan nog weten welke schade er van welke hagel is...

 • Harry De beer

  Nu snel 35 graden...

 • carine francoys

  Hahaha Marcus...heel zacht uitgedrukt..lol

 • marcus vertongen

  En de echte winter is er dit jaar weer niet geweest. Nu komt de periode van de stinkende zweet lijven er weer aan. I hate it.

Video