Landbouwer keert terug naar zijn dieren na orkaan Harvey. De video grijpt naar de keel

videostill
Een boer uit het plaatsje Plum Grove in de Amerikaanse staat Texas moest in allerijl evacueren toen de verwoestende orkaan Harvey in aantocht was. Lester Morrow moest heel wat vee achterlaten. Hij vreesde dat geen enkel dier het zou hebben gehaald. Hij filmde zijn thuiskomst en zijn hartverscheurende zoektocht naar overlevenden. De beelden zijn erg aangrijpend.


De man houdt enorm veel van zijn dieren en dus deed het hem ontzettend veel zeer dat hij niet al zijn oogappels in veiligheid kon brengen. Hij keerde dan ook met een klein hartje naar huis terug.

In de video is te zien hoe Lester en zijn verloofde door het water moeten waden om aan hun boerderij te geraken. Plots barst de landbouwer in tranen uit: "Daar is Patty." Een zwart varken komt op zijn stem af. "Mijn God, hoe heb je dit overleefd?", vraagt hij zich af.

Dan ziet hij geit Meg en begint opnieuw te snikken. Lester blijft zich ondertussen een weg door het water banen en dan merkt hij drie paarden op en ezel Irma Jean.

Maar er vallen ook slachtoffers te betreuren. Ongeveer 17 dieren zijn gestorven tijdens de doortocht van Harvey.

Toch besefte Lester dat hij nog geluk heeft gehad. Hij is veel kwijt maar niet alles. Niet iedereen kan dat zeggen. De boer telt zijn zegeningen en is klaar om met de wederopbouw te starten samen met Patty, Irma Jean en de andere viervoeters.