Laatste weekend van 2019 wordt zonnig en droog

Shutterstock
Het is vandaag eerst zwaarbewolkt maar overwegend droog, met plaatselijk ook nevel en mist. In de loop van de dag zijn er opklaringen vanuit het noordoosten. De maxima schommelen tussen 5 en 8 graden. Het laatste weekend van 2019 wordt zonnig en droog, meldt het KMI.

Volgende nacht blijft het droog met brede opklaringen in het oosten en later ook in het centrum van het land. Plaatselijk vormt zich nevel en (aanvriezende) mist, vooral ten zuiden van Samber en Maas en in de Kempen. De minima liggen tussen -3 graden in de Ardennen en +5 aan de kust.

Zaterdag begint de dag in de westelijke landshelft met veel lage wolken of plaatselijke mist, maar in de loop van de dag komen er brede opklaringen. Het kwik stijgt tot 1 à 2 graden in de Hoge Venen en 7 à 8 graden in het westen.

Ook zondag blijft het droog en is het meestal zonnig met soms wat hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden in de Ardennen en tussen 2 en 5 graden elders.

De zon laat zich ook maandag weer zien, met enkel wat stapelwolkjes, bij maxima tussen 5 en 9 graden. 

Dinsdag is het meestal zwaarbewolkt met kans op wat gedruppel of lokaal motregen. In de loop van de namiddag komen er geleidelijk bredere opklaringen vanuit het noordoosten van het land. De maxima schommelen tussen 3 en 7 graden bij een zwakke en aan zee matige oostenwind.

Woensdag is het wisselend bewolkt met lage wolken in de voormiddag en meer opklaringen in de namiddag. Het blijft droog. Na een koude ochtend met algemene nachtvorst, klimmen de temperaturen overdag tussen 3 en 7 graden.

Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en blijft het droog. De maxima zijn dezelfde en liggen tussen 5 en 7 graden. De wind wordt matig uit het zuiden.

Vrijdag krijgen we meer bewolking en is er kans op neerslag. De maxima schommelen tussen 3 en 8 graden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.