Kwik stijgt vandaag alweer tot 30 graden

Zonnekloppers op het strand in Blankenberge.
Photo News Zonnekloppers op het strand in Blankenberge.
Het wordt een zonovergoten weekend waarin het kwik tot 30 graden kan klimmen, zo voorspelt het KMI. Aan de kust zal na de middag wel een zeebriesje opsteken.

Vandaag krijgen we veel zon met af en toe wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 26 graden op de Ardense hoogten en 30 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot plaatselijk matig uit oost tot zuidoost. In de kuststreek verwacht het KMI na de middag een matige zeebries uit het noordoosten, maar eerst bereikt het kwik daar 27 of 28 graden.

Ook 's avonds en 's nachts is het licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 12 en 16 graden bij een zwakke wind uit oost tot zuidoost.

Morgen blijft het warm en zonnig met hoge wolkenvelden. In het oosten van het land komen er stapelwolken tot ontwikkeling met kans op een onweersbui langs de grens met Duitsland. De temperaturen stijgen tot 27 graden aan zee en op de Ardense hoogten, en 31 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen en later uit noord tot noordoost. Aan zee wordt de wind soms matig.

Maandag blijft het zomers warm met maxima van 26 of 27 graden in de Hoge Ardennen en rond 30 of 31 graden in Laag­ België. Het is overwegend zonnig maar in de namiddag en ‘s avonds is er kans op enkele plaatselijke onweersbuien in het oosten van het land. Aan zee steekt er in de namiddag een zeebries op.

Dinsdag is het eerst zonnig en wordt het zeer warm met maxima tussen 26 en 32 graden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die plaatselijk kunnen uitgroeien tot een onweersbui. Aan de kust waait er opnieuw een zeebries.

Woensdag wordt dankzij een zuidelijke stroming de warmste dag van de periode met maxima rond 27 of 28 graden op de Ardense toppen en tussen 29 en 33 graden elders. Het is aanvankelijk nog vrij zonnig maar in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken met toenemende kans op regen­ en onweersbuien.

Donderdag verwachten we bewolkte perioden met soms buien en plaatselijk nog kans op onweer. Het wordt minder warm dan de vorige dagen met maxima tussen 20 en 26 graden.

Vrijdag blijft het overwegend droog met brede opklaringen en soms wolkenvelden. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

Zaterdag zou het overwegend droog blijven met zonnige perioden en maxima tussen 21 en 27 graden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danny buyse

    De zeer lange vooruitzichten worden toch een beetje verontrustend op vlak van neerslag. Er zou de komende 30 dagen amper neerslag vallen na al een droge zomer. De september maand is gekend voor een regenachtige maand maar dat is al lang niet meer van toepassing. Mijn goed geheugen weet trouwens ook nog dat augustus vorig jaar slecht was met vrij veel regen dus is deze maand ook al beter dan verleden jaar.

  • Walter Lippens

    Het is nog steeds zomer. Niets abnormaals aan de hand.