Kwik klimt vandaag en morgen tot 28 graden maar onweer is niet ver weg. Weekend wordt heerlijk

ShutterStock
Het wordt opnieuw een warme dag vandaag. Eerst is het nog vrij zonnig, maar in de loop van de dag ontstaan er in het binnenland stapelwolken. Later kunnen zich plaatselijk enkele buien ontwikkelen met een onweerachtig karakter en eventueel wat hagel. De maxima gaan van iets meer dan 20 graden aan zee tot 27 of 28 graden in de Kempen, volgens het KMI.

“Op dit moment zijn de weermodellen het nog niet eens over waar het onweer zich zal ontwikkelen en over de precieze timing. Het lijkt erop dat vooral de Frans-Belgische grens op de eerste zij zal zitten voor het klank- en lichtspel”, aldus Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux. Je kan de onweersbuien hier in de gaten houden.

NoodweerBenelux

Vannacht is het lange tijd droog, maar geleidelijk aan wordt het onstabieler en bereiken buien met onweer het westen en het centrum. Het is zeer zacht met minima van 14 tot 18 graden. 

Morgen wordt een onstabiele dag. ‘s Ochtends trekken er buien met onweer verder oostwaarts door ons land. Daarna is het tijdelijk overwegend droog met opklaringen. In de loop van de namiddag verwachten we vanaf het westen opnieuw buien met onweer of perioden van regen. Lokaal kan er flink wat neerslag vallen, mogelijk met hagel. Het is nog vrij warm met maxima van 22 graden aan de kust tot 27 graden in de Kempen. Tijdens de onweersbuien is er gevaar voor fikse windstoten.

Buien en onweders

Morgenavond krijgen we nog steeds buien en onweders, maar geleidelijk verplaatsen zij zich naar Duitsland. Woensdagnacht wordt het licht wisselvallig met opklaringen en nog kans op een plaatselijke bui. De minima schommelen in de meeste streken rond 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

Donderdag is het eerst overwegend droog met lage wolkenvelden. In de loop van de dag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en ontstaan er buien. Vooral over het oosten kunnen de buien nog een onweerachtig karakter hebben. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. Vrijdag blijft het overwegend droog met slechts kans op een lokale bui. In de loop van de dag ontstaan er meer wolken. We halen maxima van 17 tot 22 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Opklaringen

Zaterdag zijn de opklaringen breed. Mogelijk echter kunnen in de loop van de dag onweders boven het oosten van Frankrijk en Duitsland ook ons land bereiken. De maxima schommelen van 18 tot 23 graden. Zondag krijgen we zon en wolkenvelden met eventueel hier en daar wat lichte neerslag. Het wordt warmer bij maxima van 21 tot 26 graden.

Maandag lijkt het warm en mogelijk zwoel te worden met maxima tot 27 of 28 graden. Op het einde van de dag vergroot de kans op een onweersbui. De vooruitzichten voor dinsdag zijn onzeker. Mogelijk vallen er (onweers)buien en wordt het enkele graden minder warm. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gunther Bodomin

    Top, vanaf donderdag zitten we op Graspop, in de kempen. Zondag wordt dus weer bakken en bruinen.