Kwik duikt richting vriespunt, sneeuwbuien in de Ardennen

PHOTO_NEWS
Donderdagmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien van regen of stofhagel in Laag- en Midden-België. In Hoog-België valt de neerslag onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Een klap onweer valt niet uit te sluiten. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige westenwind. De maxima gaan van 1 graad op de Hoge Venen tot 5 à 7 graden elders.

Donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag zijn er opklaringen maar ook enkele regen-of hagelbuien in Laag-en Midden-België en een paar sneeuwbuien in de Ardennen. De minima gaan van min 1 tot plus 3 graden. Vrijdag, op tweede kerstdag, is er af en toe zon maar tijdelijk ook nog kans op een winterse bui. De wind waait zwak, later matig en krimpt van west naar zuid. De maxima bedragen 1 graad in de Ardennen en 4 tot 6 graden elders.

Sneeuw
In de nacht van vrijdag op zaterdag regent het aan de kust en in het westen. In Midden-België kan de regen tijdelijk worden voorafgegaan door natte sneeuw. In Hoog-België valt sneeuw.

Zaterdag zijn er eerst perioden met regen in Laag- en Midden-België en sneeuw in Hoog-België. Later volgen buien die ook in Laag-België een winters karakter krijgen. Er staat een gure wind. Van zondag tot en met woensdag is het op een sneeuwbui na meestal droog maar koud. Overdag komt de temperatuur maar net boven het vriespunt. In de nacht en ochtend daalt het kwik tot rond min 2 graden aan zee, ongeveer min 5 in het centrum en tot min 10 of soms nog wat lager in de Ardennen.