Krachtige aardbeving aan de westkust van Mexico

AFP
Aan de westelijke kust van Mexico heeft zich een krachtige aardbeving voorgedaan. Dat melden meerdere Amerikaanse media op gezag van het Amerikaans Geofysisch Instituut USGS.

Volgens het USGS had de beving een magnitude van 6,8. Het epicentrum bevond zich op 10 km diepte, 13 km ten westzuidwesten van Tecpan de Galeana en 303 km ten zuidwesten van de hoofdstad Mexico City.

Er zijn geen berichten over schade, aldus het hoofd van de Nationale Civiele Bescherming. Luis Felipe Punte waarschuwde wel voor naschokken en riep de bevolking tot voorzichtigheid op. De Civiele Bescherming van de deelstaat Oaxaca zei dat er geen gevaar voor een tsunami was.

Als gevolg van de beving werden in de hoofdstad kantoren ontruimd. Duizenden mensen liepen de straat op, maar de stadsdiensten bleven normaal functioneren. Journalisten van het Franse persbureau AFP werden wel elektriciteitspannes en afgebroken telefoonverbindingen gewaar. Drie weken geleden liepen bij een aardbeving met magnitude 7,2 in het centrum en het westen van het Midden-Amerikaanse land meerdere gebouwen lichte schade op.

AFP
AFP