Kouder in het weekend met sneeuwkansen in de Ardennen

BELGA
Afgelopen dagen zorgde een lagedrukgebied nabij het Verenigd Koninkrijk voor wisselvallig en eerder zacht herfstweer. Komend weekend krijgen we lucht uit het noordwesten tot noorden wat voor een gevoelige afkoeling zal zorgen. “In het uiterste zuidoosten van ons land kan het zondag opnieuw gaan sneeuwen. Mogelijk dat er dan opnieuw een sneeuwdek van enkele centimeters ontstaat in deze regio”, aldus Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux.

De maand december mag dan wel in het verschiet liggen, voorlopig is er geen sprake van een eerste structurele winterprik. “De weerkaarten zinspelen voorlopig op een nieuwe verzachting na het weekend. Bijkomend voordeel is dat we onder een hogedrukgebied komen te liggen met droge weersvooruitzichten en toenemende kans op veel zon”, aldus Roose.

Komend weekend toenemende kans op vrieskou in de ochtend.
Wetteronline.de Komend weekend toenemende kans op vrieskou in de ochtend.

Sneeuw?

Op het einde van het weekend nemen vanuit Frankrijk de wolken opnieuw in omvang toe. Een winterse neerslagzone trekt over het noordoosten van Frankrijk richting Duitsland. Mogelijk dat het zuidoosten van België opnieuw te maken krijgt met winterse neerslag. “Er is op dit moment nog wat onzekerheid in de effectieve route dat de winterse neerslagzone volgt. Momenteel maken de Hoge Venen en Luxemburg de meeste kans op een nieuw en tijdelijk sneeuwtapijt van enkele centimeter”, aldus Nicolas Roose.

Volg de sneeuwverwachting via dit handig kaartje

Winterse neerslag op zondag over het zuidoosten van België
wetteronline.de Winterse neerslag op zondag over het zuidoosten van België3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Gabriels

    Misschien daar warmtekanonnen inzetten zodat ook de aanwezige vluchtelingen geen kou zouden vatten ?

  • Dries Peeters

    Om even te reageren op dat filmpje. De groei is laat begonnen in mei (er was toen nog zelfs sneeuw in de ardennen) en dus duurt het langer in de herfst voor de blaren vallen. De periode is hetzelfde maar gewoon lichtjes verschoven.

  • Louis Meeus

    Dat komt door de klimaatverandering.