Koud weekend op komst met kans op winterse neerslag in het zuiden van het land

Beeld ter illustratie.
Ronny De Coster Beeld ter illustratie.
Het is vandaag aanhoudend wisselvallig, en meestal zwaarbewolkt. Drogere momenten wisselen af met perioden van regen of buien, bij maxima tussen 6 en 10 graden. Een storing trekt in vanavond en in de nacht van donderdag op vrijdag traag van noord naar zuid over het land, en het blijft zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het geleidelijk droog in Vlaanderen, maar het blijft wellicht zwaarbewolkt. De minima liggen tussen 2 en 6 graden. Dat meldt het KMI.

Morgen is het eerst nog bewolkt met 's ochtends kans op wat regen in het zuiden en elders hier en daar nog een buitje. In de loop van de dag wordt het zo goed als droog met meer opklaringen vanaf het noorden. Het wordt wat frisser, met maxima van 4 tot 8 graden. 

Na een koude ochtend, met vriestemperaturen en eventueel enkele lokale aanvriezende mistbanken, krijgen we zaterdag zonnig en droog weer. In de loop van de dag schuift er meer hoge sluierbewolking over het land vanaf het zuiden. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden. In de loop van zaterdagnacht kan een storing over het zuiden van het land winterse neerslag veroorzaken, over het noorden blijft het wellicht droog.

Zondag is het behoorlijk koud met maxima van 0 graden in de Ardennen tot 5 à 6 graden aan zee. Er kan in het uiterste zuiden nog wat winterse neerslag vallen. Aan zee is er later overdag kans op enkele regenbuien. Elders blijft het overwegend droog met vaak wolkenvelden. 

Onder invloed van een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden krijgen we maandag waarschijnlijk droog weer met zon en wolken. Het blijft behoorlijk koud met maxima in het centrum rond 5 graden.

#generationstronger

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ferdinand Nuyts

    Vriezen en sneeuw in november ! is dat niet wat vroeg, waar zijn die klimaat betogers tegen de opwarming van aarde, Hallo.

  • Rozemieke Fritz

    Laat het maar goed vriezen, enkele weken aan een stuk.