Komende nacht eerste vrieskou van najaar

(archieffoto)
EPA (archieffoto)
Komende nacht wordt de eerste nachtvorst van het najaar verwacht. In het binnenland verwachten we minima rond of net onder het vriespunt en in de Ardennen duikt het kwik zelfs tot -3°C.

Het westen van het land blijft wellicht gespaard van de vrieskou, daar blijven de minima licht positief. We evolueren overal naar helder weer met een open sterrenhemel, waardoor het flink afkoelt, meldt weerdienst Noodweer Benelux.

Voor wie vanavond laat of vannacht nog de baan op moet, is het opletten geblazen. Door het rustige weer ontstaat er makkelijk nevel en mist. Ook is het lokaal uitkijken voor aanvriezende mist. De strooidiensten zijn voorbereid en hebben voor komende winter 108.000 ton strooizout ingeslagen. 

Morgen dinsdag kunnen we nog steeds profiteren van droog weer met veel zon, afgewisseld met wat wolkenvelden. Tijdens de nacht naar woensdag komt er wat meer bewolking, waardoor het waarschijnlijk niet meer zo fel zal afkoelen als komende nacht. Wellicht blijven de temperaturen dan licht positief. Al zullen er zeker plaatsen zijn met meer opklaringen. Op zulke plekken kan het kwik mogelijk nog dicht bij het vriespunt uitkomen.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nils De Vriendt

  droge banen en vriesweer, wat doen we? Zoutkarren laten uitrukken! Worden de banen lekker nat en kunnen we heerlijk glijden (de eerste tenminste, de rest staat in de file stil erachter of glijden er tegenaan). Wat boerenverstand is teveel waarschijnlijk!

 • Frans Dedokker

  Ach 1 nachtje, tegen het weekend is het terug wat warmer, de echte winters komen nooit meer terug!

 • Philomena Vanderweyen

  Jep tijd om de warmwaterkruiken boven te halen ,lekker warm aan de voeten.Minder leuk voor zij die nog op de baan moeten.

 • Jos Temmerman

  Steve Van de Voorde, dat zout wordt enkel op de weg gestrooid dus die redenering gaat niet op.

 • Steve Van de Voorde

  George, dan zou de zee een natuurramp zijn want die is ook zout! Nu niet overdrijven! 108.000 tot voor heel België is nog minder dan zout op de gemiddelde friet als je het over het landschap spreid! En daar wordt de grond echt niet te zout van als je weet dat het meeste gewoon wegspoeld in de riool en serieus verdund wordt! Men kan echt muggenziften over alles!