Komende dagen opnieuw zonnig en zacht: vrijdag en zaterdag tot 23 graden

Vrijdag en zaterdag wordt het zonnig en zacht, en tot 23 graden. Ideaal weer om de barbecue nog eens boven te halen?
iStock Vrijdag en zaterdag wordt het zonnig en zacht, en tot 23 graden. Ideaal weer om de barbecue nog eens boven te halen?
Er staat voor de komende dagen opnieuw zonnig en zacht weer op het programma, met vrijdag en zaterdag temperaturen tot 23 graden. 

Na een bewolkte start donderdag nemen de opklaringen in de loop van de dag toe vanuit het zuiden. De maxima gaan van 15 graden op de Ardense hoogten tot 19 graden in Vlaanderen. Er staat weinig wind. Dat meldt het KMI. De nacht van donderdag op vrijdag is helder, met minima van 4 tot 10 graden.

Ook vrijdag en zaterdag wordt zonnig en zacht weer verwacht, bij maxima tot 23 graden. Zaterdagnamiddag of -avond begint het te betrekken, met in het westen mogelijk een eerste bui. Maar het gros van de regenzone zou voor zaterdagnacht zijn. Zondag krijgen we dan wisselend tot zwaarbewolkt weer met soms nog regen of buien. 

Volgende week verwelkomen we een nieuw hogedrukgebied. Dat zorgt voor zacht en rustig weer met af en toe zon en maxima rond 20 graden. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Francinne Declerque

    Dat is dan weer het voordeel van klimaatverandering, de mooie nazomer. Hopelijk tot december, scheelt in verwarmingskosten. S avonds steek je gezellig de houtkachel aan, het is sinds mei geleden dat de verwarming aangaat.

  • Philomena Vanderweyen

    Zalig, goed voor de moraal en de vitamientjes.