Komend weekend heerlijk nazomerweer met temperaturen tot 27 graden

.
Shutterstock/VTMNieuws .
Vandaag is het nog zwaarbewolkt met hier en daar soms zelfs lichte regen. In de loop van de week wordt het weer echter geleidelijk beter, met als uitschieter het weekend. Dan is er heerlijk nazomerweer voorspeld, met temperaturen tot 27 graden. Dat meldt het KMI.

Vandaag wordt het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt. In de loop van de dag verwachten we soms wat lichte regen vanaf het noorden van het land. De maxima liggen tussen 18 graden in het noorden en 23 graden in het uiterste zuiden. Vannacht blijft het eerst zwaarbewolkt met nog kans op wat plaatselijke neerslag. Later in de nacht wordt het droog met enkele opklaringen vanaf het noorden. 

Dinsdag is het droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 14 en 19 graden bij een zwakke tot matige noorden- tot noordwestenwind.

Woensdag blijft het droog. Het is meestal gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen rond 16 of 17 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Donderdag afwisselend zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Het blijft droog. De maxima liggen tussen 13 en 19 graden. Zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Vrijdag, na het optrekken van de lokale nevel of mistbanken, blijft het droog en is het zonnig. De maxima schommelen rond 20 graden in het centrum van het land.

Zaterdag verloopt nazomers met veel zon en maxima tot 24 graden.

Zondag is het zonnig en warm, met maxima tot 27 graden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe. Zondagnacht is er kans op neerslag. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Berlinda Boons

  Geweldig

 • Axel Marckx

  Hop, daar gaan we weer. 27 graden is HELEMAAL NIET heerlijk! Mag de berichtgeving een beetje objectiever aub?

 • Luc Lievens

  Laat maar komen die zalige hogere temperaturen en die zon die de mensen goedgezind maakt..

 • Johan Vandevelde

  Wel, ik word daar NIET blij van. Van mij mag 't gaan regenen tot het einde van 2019. Dat zogezegde mooie weer blijft maar duren!

 • Wivina Renier

  laat het maar het is genoeg geweest. Laat de herfst maar komen en dan de winter.