KMI waarschuwt opnieuw voor hevige onweersbuien, daarna neemt kans op buien af, tropische temperaturen blijven

Thinkstock
Ook vandaag blijft het warm met zonnige perioden en wolkenvelden die elkaar afwisselen. Het KMI waarschuwt voor onweersbuien in Vlaams-Brabant, Limburg en Wallonië, maar verwacht de meeste activiteit in de gebieden ten zuiden van Samber en Maas. De maxima liggen rond 21 graden aan zee, tussen 22 en 25 graden in de Ardennen en tussen 26 en 29 graden elders. Dat meldt het KMI.

Vooral in de zuidoostelijke helft van het land is er kans op onweersbuien, die veel neerslag kunnen produceren in korte tijd, meldt het KMI. Ook in het noordwesten is een lokaal onweer niet uitgesloten.

In Limburg, Vlaams-Brabant, alle Waalse provincies en Brussel geldt code geel. Dat betekent dat er plaatselijk kans is op onweer. "Een lokaal onweer is niet zonder gevaar. Er is kans op intense regenval, hagelbuien en/of blikseminslagen die lokaal voor overlast kunnen zorgen", aldus het KMI. 

Ook gisteren waarschuwde het KMI voor lokale onweersbuien. Binnenlandse Zaken besliste daarop het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen te activeren

Vanavond en vannacht blijft het gedeeltelijk bewolkt maar neemt de kans op een geïsoleerde, onweerachtige bui af. Op vele plaatsen wordt het nevelig. De minima liggen tussen 12 en 17 graden, bij een zwakke noordelijke of veranderlijke wind.

Morgen is het zonnig. In de Ardennen is er nog kans op een onweersbui. Met een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het iets minder warm. De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee en op de Ardense hoogvlakten, en 27 graden in de Kempen.

Vrijdag wordt het vrij mooi met zon en wolkenvelden. Vooral over het oosten van het land is er nog kans op een laatste buitje. Aan zee is er volop zon. De temperaturen halen 21 tot 23 graden aan zee en in de Ardennen, en 24 tot 26 graden in de andere streken.

Tijdens het volgende weekend en begin volgende week wordt ons weer opnieuw beïnvloed door warme en droge noordoostelijke landlucht. We krijgen zonnig weer met maxima rond 28 graden, begin volgende week oplopend naar 30 graden.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thierry Deleu

  We zijn in België, het is abnormaal dat zo droog en zo warm is !

 • gerda heyndrickx

  Wat een gezaag over het weer !!! Eindelijk eens een normale zomer. De klagers zijn nooit content. Ofwel is er te veel wind, ofwel te veel regen, te fris, zagen dat ze niet buiten kunnen en nu kruipen ze binnen !!! Leve de zomer

 • Van John

  En winter is winter joske maar bij ocharme 2dagjes sneeuw en 5graden zit jij te roepen op zomer.ga jij dan in afrika wonen

 • Gunther Abers

  1: sproeien is niet nodig voor gras. Dat wordt weer groen. 2: wij zullen niet zonder water zitten

 • jan verstrepen

  Te warm,te droog,ik ben tevreden.