KMI waarschuwt nog een keer voor gladde wegen: sneeuw maakt plaats voor motregen, wolken en krachtige wind

Photo News
Deze ochtend is er nog kans op aanvriezende mist en ijsplekken, waardoor het tot de middag bijzonder glad kan zijn op de Belgische wegen. In de loop van de dag wordt er lichte regen of smeltende sneeuw verwacht vanaf het westen, in Hoog-België is dat winterse neerslag. De maxima bedragen 2 à 3 graden in het centrum, meldt het KMI.  

Vrijdagmiddag, -avond en in het begin van de nacht valt er ten zuiden van Samber en Maas eerst lichte sneeuw, een extra sneeuwlaag van 1 tot 3 cm is mogelijk, stilaan gevolgd door lichte regen die kan aanvriezen. In de provincies Luik, Namen en Luxemburg is het daarom vanaf 16 uur uitkijken voor gladde wegen. 

Vanavond valt er ten zuiden van Samber en Maas nog lichte sneeuw of aanvriezende regen. Elders gaat het om lichte regen of motregen met tussenpozen. 

Zaterdag valt er soms nog lichte regen of motregen. Mogelijk regent het over het oosten en het uiterste noorden wat meer. Het blijft overwegend zwaarbewolkt met maar weinig opklaringen. Een matige en aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind voert zachte lucht aan: het wordt zo'n 4 graden in de Hoge Venen, 7 of 8 graden in het centrum en 9 graden in het westen. De sneeuw in de Ardennen zal dus wegsmelten. In de avond en gedurende zaterdagnacht trekt een intensere neerslagzone over ons land. 

Zondag krijgen we regen en later nog buien te verwerken. Een donderslag is lokaal mogelijk. In de Ardennen krijgen de buien stilaan opnieuw een winters karakter. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden bij een matige tot vrij krachtige wind. 

Van maandag tot donderdag verwacht het KMI een afwisseling van droge perioden en buien. De buienneiging neemt geleidelijk aan af. In Hoog-België vallen er sneeuwbuien, elders gaat het om regen of (smeltende) sneeuw. De maxima liggen rond +3 graden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.