KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor gladheid

Vooral voor voetgangers en fietsers wordt het gevaarlijk.
Deleu Vooral voor voetgangers en fietsers wordt het gevaarlijk.
Vannacht onstond er opnieuw op veel plaatsen nevel, aanvriezende mist of lage bewolking met kans op rijmplekken. Het KMI waarschuwt daarom in heel het land met ‘code geel’ voor gladheid. “Wees waakzaam”, klinkt het.

Bij ‘code geel’ wordt lokale gladheid verwacht aan de grond. “Deze situatie maakt het voetgangers en fietsers moeilijk”, meldt het KMI. “Het wegverkeer wordt vertraagd en kan zelfs gevaarlijk worden. Wees waakzaam.” De waarschuwing geldt tot 11 uur, in heel het land.

Tips om recht te blijven

Voor meer tips om met de auto te rijden op gladde wegen, kan je hier terecht. Maar ook als fietser kan je maatregelen nemen. Hier zijn zeven tips voor fietsers om recht te blijven in winterse weersomstandigheden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik van dijck

  Hier komt voormalig minister kabouter Ben Weyts weer goed weg.NOOIT werd er iets deftig gedaan aan dit probleem en zo te zien zal er ook weinig verandering in komen.Ze verwittigen altijd wel”pas op het gaat glad zijn”Luister..dat zien wij ook wel,als het glad is moet je het voetpad voor uw deur ook ijs/sneeuwvrij maken want als er iemand valt kunnen de ziekenhuis kosten op de bewoner van dat pand verhaald worden,maar met je fiets/bromfiets mag je op de openbare weg op je zak gaan ....

 • Eric Grosemans

  De laagste temperatuur gemeten in België was -30° peter colson, gemeten in Rochefort op 20januari 1940. Waar u op doelt is de laagste temperatuur gemeten in Ukkel, België is wel iets groter dan Ukkel en heeft meerdere meetstations.

 • peter colson

  Dan zal je wel met steunwieltjes hebben gereden, Gerard Braeckmans. Tenzij men toen tonnen zout en pekel strooide. En -15° in België? De laagste temperatuur in België was -18.7° in 23 januari 1940. Nadien was het er alleen warmer op geworden.

 • Camylle Verbruggen

  Tip 6: blijf thuis

 • Gerard Braeckmans

  Vroeger deed men alles met de fiets, Francinne. We reden als het -15° was. Nu gaat dat kennelijk niet meer.