Exclusief voor abonnees

Klimaatexperte Jill Peeters: “Als we de Green Deal niet uitvoeren, verliezen we onze jobs, bomen én kustlijn”

Jill Peeters (45), Klimaatexperte, ex-weervrouw en oprichter van ‘Climate without borders’, een wereldwijd klimaatplatform voor weermannen en weervrouwen.
Jan De Meuleneir/Photo News Jill Peeters (45), Klimaatexperte, ex-weervrouw en oprichter van ‘Climate without borders’, een wereldwijd klimaatplatform voor weermannen en weervrouwen.
Genoeg geleuterd over klimaat, tijd om er echt iets aan te doen, vindt klimaatexperte Jill Peeters (45). Daarom wil zij dat er een expertengroep, “mét een Marc Van Ranst van het klimaat”, komt die helder communiceert en de daad bij het woord voegt. In het kader van #operatie toekomst vertelt ze aan onze journalist wat er volgens haar dringend moet worden aangepakt. En vooral: met wat moeten we stoppen?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.