Kans op buien, maar vanaf het weekend overwegend droog

Foto ter illustratie.
Joost De Bock Foto ter illustratie.
Opklaringen en wolken wisselen elkaar vandaag af. Er vallen enkele lokale buien, mogelijk met een donderslag. De kans op buien is groter in het westen, het noordwesten en in de Ardennen. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. Vanavond en vannacht wordt het overwegend droog en licht- tot halfbewolkt. We krijgen minima van 10 tot 16 graden. Dat voorspelt het KMI.

Op donderdag krijgen we eerst brede opklaringen, met in de loop van de dag meer wolken. Op sommige plaatsen kunnen er enkele buitjes vallen. Het kwik stijgt tot rond 24 graden in het centrum.

Ook op vrijdag wordt het wisselend bewolkt, met in de loop van de dag lokaal enkele buitjes. De maxima schommelen rond 23 graden in het centrum. 

Een zwakke hogedrukwig bepaalt zaterdag ons weer, waardoor het waarschijnlijk droog blijft. Vooral 's namiddags hangen er regelmatig wel wat wolkenvelden. Maxima tussen 19 en 23 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt en overwegend droog, bij maxima rond 23 graden in het centrum. 

Maandag verschijnen vooral na de middag wolkenvelden en enkele buitjes. In het centrum schommelen de maxima rond 23 graden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bruno Suykens

    Na ongeveer 6 maanden een “normaal” weerbericht. Ik heb het 2 keer moeten lezen om het te geloven. Tijd voor één of andere klimaatfascist om de pret te bederven.

  • Didier BRIGLIA

    wauw kans op regen t'zal wéér veel zijn om paniek te zaaien!!!!