Ga naar de mobiele website
^ Top

Jill Peeters waarschuwt: "Haal je muts maar boven, er komt vrieskou aan"

Medialaan
Na het paasweekend mogen we opnieuw vrieskou verwachten. Het wordt dus tijd om onze sjaal en handschoenen weer uit de kast te halen, waarschuwt weervrouw Jill Peeters.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

"Dinsdagochtend en woensdagochtend zal het lichtjes vriezen in het hele land, verwacht je aan ongeveer -1", zegt Peeters.

Droge paaseieren
Het blijft vanmiddag nog tijdelijk grijs in de Ardennen met hier en daar neerslag. Elders wordt het droog en vooral aan zee verwacht het KMI ook enkele opklaringen. Temperaturen schommelen van 8 graden in de Ardennen tot 13 graden elders. Het KMI waarschuwt nog steeds voor CO-vergiftiging. Paaseitjes rapen zal morgenochtend wellicht op de meeste plaatsen droog kunnen, maar na de middag volgen nieuwe perioden van regen. Vanavond en -nacht krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden.

Op de meeste plaatsen blijft het droog maar in het noorden en vooral nabij de Nederlandse grens kan er soms een bui vallen. Het wordt een koele nacht met minima van 2 tot 5 graden in de Ardennen, 5 tot 7 graden in het centrum en het westen en 7 of 8 graden aan zee. De wind waait zwak of matig uit het westen.

Morgen verwacht het KMI eerst nog een paar opklaringen en overwegend droog weer. In de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt met vanaf het noordwesten perioden van meestal lichte regen en buien. De frisse maxima schommelen van 7 tot 9 graden in de Ardennen en liggen rond 10 of 12 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig uit noordwestelijke richtingen.

Maandagochtend is het zwaarbewolkt met regen. In de loop van de dag komen er opklaringen vanuit het noordwesten maar het wordt ook wisselvallig met kans op buien. Maxima tussen 6 graden in de Ardennen en 11 graden in het centrum van het land. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen.

Meer over12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • anon ymous(BE)

  Normaal weer voor in België :-) Los daarvan, blijkbaar snapt de helft weer niet wat "opwarming van de aarde" betekent voor ons klimaat.

 • Renzo De Hond

  Het is dan ook nog april he Jill. Ga anders nog wat met het vliegtuig naar Amerika om met brandstofverslindende V8 trucks op tornado's te gaan jagen om die ecologische voetafdruk waar je het altijd over hebt wat te verkleinen.

 • freedom 79

  Het ging dit weekend regenen en onweren. Alleen maar zon gezien.

 • René Lippeveld

  Vroeger stond in de schoolboeken 'gematigd' zeeklimaat, nu staat er voor België 'koelgematigd'. Het maakt niets uit: in ons land kan men de seizoenen, m/n de lente, in hoofdzaak herkennen aan de lengte van de dagen. Dat is al bijna een decennium aan de gang. Opwarming? Mijn oor.

 • MICHEL MESKENS

  Ipv opwarming van de aarde is het eerder afkoeling van de aarde

Gesponsord

Meld een bug