Ga naar de mobiele website
^ Top

Japanse bejaarde vraagt burgemeester in VS om zijn spullen na tsunami te zoeken

reuters
Er zijn de voorbije maanden al heel wat vreemde spullen op de stranden van Canada en de Verenigde Staten aangespoeld. Een Harley-Davidson was misschien wel het meest opmerkelijke object dat door de tsunami van vorig jaar vanuit Japan naar de overkant van de oceaan werd gevoerd. Een 77-jarige Japanner stuurde daarom een kaartje naar de burgemeester van een klein Amerikaans stadje met een bizar verzoek.

Op het kaartje vroeg de bejaarde Japanner of de burgemeester van Aberdeen, in de staat Washington, zijn spullen kon zoeken die hij anderhalf jaar geleden door de tsunami verloor. Aberdeen is vooral bekend als de geboortestad van Nirvana-frontman Kurt Cobain. "Heeft u al materiaal zien aanspoelen in uw kustgebied? Als u iets zou vinden, laat u me het dan alstublieft weten", schreef de man, die vooral zijn verloren collectie bibliotheekkaarten wil terugvinden.

Ongeveer 70 procent van het puin dat de tsunami veroorzaakte, zonk meteen naar de bodem. Heel wat brokstukken spoelden de voorbije maanden echter aan op de stranden van Canada en de VS. In juni zou een grote schoonmaak aan de kust liefst 70 pickup trucks gevuld hebben. Natuurlijk gaat het vooral om puin, maar toch zijn al enkele opmerkelijke voorwerpen aangetroffen, zoals de Harley Davidson, een spookschip en een voetbal met de naam van zijn eigenaar.

Volgens specialisten moet de grootste lading echter nog aanspoelen en vooral in oktober wordt nog veel puin verwacht. Er zouden ook kledingstukken bij kunnen zijn van mensen die het leven lieten in de tsunami en sindsdien vermist worden.

REUTERS
AFP
Meer over


Meld een bug