IN KAART: In deze natuurgebieden is er groot brandgevaar

archiefbeeld Kalmthoutse Heide
Het Agentschap Natuur en Bos kondigt de komende dagen code oranje af, door het warme en droge weer. Er is vooral een verhoogd brandgevaar in verschillende natuurgebieden in Antwerpen en Limburg.

Code oranje betekent dat het gevaar voor natuurbranden erg hoog is. Dat houdt ook in dat beheerders en brandweer extra waakzaam zijn. Als er een brand uitbreekt, zal de brandweer versterkt uitrukken. Er staat meer materieel en mankracht klaar en de brandtorens worden overdag bemand.

Dat is vooral het geval in de provincie Antwerpen. Daar waarschuwt het Agentschap Natuur en Bos voor brandgevaar in de Kalmthoutse Heide, Eksterheide, De Merode, Most-Keiheuvel en Tielenheide. Het Agentschap roept op om er extra voorzichtig te zijn. Het vraagt om er niet te roken en kinderen niet zonder toezicht op het terrein te laten.

Ook in de provincie Limburg roept het Agentschap op tot voorzichtigheid. Daar geldt voorlopig nog code geel, maar de natuurgebieden beginnen er wel droger te worden. In de rest van Vlaanderen is er weinig brandgevaar.

website van het Agentschap Natuur en Bos.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.