Hou je zonnebril klaar voor een heerlijk zonnige zondag: temperaturen tot 26 graden!

Thinkstock
Met een stralende zon en temperaturen tot 26 graden in het binnenland, maakt zondag zijn naam waar. Aan de kust steekt een matige zeebries uit noordnoordoost op, waardoor het kwik stagneert rond 20 graden. Zondagavond en -nacht is het helder met minima tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan zee. Dat voorspelt het KMI.

Ook maandag wordt een zonnige dag, met temperaturen die op veel plaatsen stijgen tot wel 26 graden. Aan de kust en in de Ardennen liggen de maxima rond 20 of 21 graden. 

Dinsdag blijft overwegend zonnig, met maxima tussen 20 en 26 graden. Ook woensdag bereikt het kwik die maxima, maar zullen er stapelwolken zijn, waardoor de kans op een bui of een onweer stijgt.

Donderdag zorgt de passage van een koufront 's ochtends voor wat regen. De achterliggende, maritieme lucht bevat veel vocht en bezorgt ons donderdagnamiddag en vrijdag een wisselend bewolkt, maar meestal droog weertype. Het wordt gevoelig frisser, met maxima rond 16 of 19 graden in het centrum van het land. 

Volgend weekend lijkt een storing te zullen zorgen voor wisselvallig weer, met een toenemende kans op regen of buien. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Ik heb haast hele dag binnengezeten,waaronder een cinémabezoek,geen behoefte aan een op hol slaande opwarming.

 • Frans Dedokker

  Amai van john is goe zat precies, weeral!

 • Liesbeth Mestdagh

  voor alle azijnpissers als het eens regent en geen 30graden is,verhuis dan naar de zon,elke dag een miljoen graden,piet den dopper op kop

 • Liesbeth Mestdagh

  piet gevaert verhuis jij dan naar Afrika en Jacobus jij jankt al als er 2druppeltjes regen valt en 1dagje de zon niet schijnt,dan ben jij de kwal

 • KATHY PEERS

  Die ligt klaar in de winter ook hoor voor de laagliggende zon.