Hou je vast voor een winderig weekeinde

ANP XTRA
Deze namiddag valt er eerst nog tijdelijk wat regen in het uiterste oosten van het land. Daarna wordt het overal wisselend bewolkt met zon en wolkenvelden. Op een lokale bui na blijft het droog. Het wordt vrij fris met maxima van 14 graden in Hoog-België en 18 graden in de Kempen. De wind waait overwegend vrij krachtig uit westelijke richtingen met rukwinden tot 60 à 70 km per uur. Aan zee waait er een krachtige westelijke wind met rukwinden tot 70 à 80 km per uur. Dat meldt het KMI.

Vanavond en vannacht krijgen we een afwisseling van brede opklaringen en wolkenvelden. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar vooral in het noorden van het land zijn toch enkele buien mogelijk. De temperaturen zakken tussen 6 graden in Hoog-België en 12 graden aan zee. De wind neemt in kracht af en wordt matig uit zuidwest.

Morgen begint de dag wisselend bewolkt en kan er hier en daar een bui vallen, vooral dan in het zuiden van het land, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de loop van de dag wordt het op de nadering van een storing zwaarbewolkt met tegen de avond mogelijk al de eerste regen in het westen van het land. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden in het centrum van het land. De wind wordt matig uit zuidwest tot west. Morgenavond en -nacht gaat het geleidelijk regenen vanaf het westen met bij momenten matige regenval. De minima liggen tussen 8 en 11 graden. De wind wordt in de avond tijdelijk zwak en draait naar zuidelijke richtingen.

Zondag trekt een stormdepressie van het zuiden van Engeland over de Benelux. Het wordt dan zwaarbewolkt met veel regen en later ook felle buien, waarbij een lokale donderslag niet uit te sluiten valt. In de loop van de dag neemt de wind toe tot krachtig of lokaal zeer krachtig uit zuidwest. Naar de avond toe kunnen de windstoten oplopen tot 100 km/u. De maxima liggen tussen 17 en 23 graden. 

Maandag blijft het vrij winderig en kunnen er enkele buien of wat regen vallen. De maxima liggen rond 15 graden in het centrum. Vanaf dinsdag krijgen we waarschijnlijk rustiger en droog weer met opklaringen en maxima in de buurt van 16 graden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    binnen één maand valt hier de eerste sneeuw en dit zelfs op zeeniveau......