Ga naar de mobiele website
^ Top

Hevige buien op komst in West-Vlaanderen: "Genoeg regen voor tien dagen"

Thinkstock
Vooral in het westen van het land kan het de komende uren flink gaan regenen. Dat zeggen zowel weerman David Dehenauw als weerdienst Noodweer Benelux. "Volgens meerdere computers zal er 10 tot 30 millimeter water vallen. Donderslag kan, zwaar onweer niet." VTM-weervrouw Jill Peeters meldt dat er deze nacht evenveel regen kan vallen als normaal in tien dagen.

De komende uren moet het westen van België rekening houden met een pittige regenzone die gepaard kan gaan met donder en bliksem. Elders in de Benelux blijft het op enkele lokale buien na meestal droog, aldus Noodweer Benelux.

Weermodellen simuleren vooral grote neerslaghoeveelheden over het noordwesten van Frankrijk en de Noordzee. Het is niet uitgesloten dat het uiterste westen van België ook de volle laag zal krijgen. Zo moet ook de provincie West-Vlaanderen deze avond en nacht rekening houden met matige tot hevige regenval.  

Elders blijft het, door de positie van het lagedrukgebied vanavond en vannacht, meestal droog. De temperaturen schommelen tegen middernacht nog rond de zestien graden Celsius. In het tweede deel van de nacht nadert koudere lucht. Tegen de ochtend duidt de thermometer zo'n 12°C aan. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen. De (onweers)buien kunnen gepaard gaan met enkele hevige windstoten.  

Voor wie het onweer live wil volgen: bekijk hier de kaart.

Noodweer Benelux8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk Schautteet

  Mijn gebuur zal lachen. Zijn dak lekt als een zeef.

 • Marc Decoutere

  Antwerpen ook serieus van jan!!!

 • Manon van Dierendonck

  Het is maar West-vlaanderen. Gaan wij dat eens beginnen zeggen over Antwerpen, Wanneer het bij jullie een beetje regent en jullie klagen over het weer

 • Jill Liam Esthel Casin-sinnaeve

  Toch een hevige onweer in brugge hoor

 • Midlife Crisis

  Ik vind dat een terechte reactie.

Meld een bug